Claudiu Târziu cere anticipate: coaliția toxică PSD-PNL sau „Guvernul Foamei”

best auto leo vaslui

Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR, a vorbit despre situația românilor din afara granițelor țării și despre politica externă a guvernării PSD-PNL.

„România nu are o strategie pentru cetățenii din afara țării. Această strategie trebuie să vizeze conservarea identității naționale a românilor din comunitățile istorice sau a celor plecați în exil economic.

Trebuie să creem un context favorabil pentru ca cei plecați din țară să se poată întoarce.

Sistemul fiscal , birocrația, corupția ridicată, nesiguranța, spitalele în care se moare nu permite românilor plecați să se întoarcă acasă.

Guvernul se opune creșterii numărului de parlamentari care să reprezinte pe românii plecați din țară. Astăzi majoritatea județelor din România au mai mulți parlamentari decât diaspora, deși acolo se află peste 5 milioane de români.

Avem în Ucraina o comunitate importantă de români. Drepturile acestor români sunt încălcate constant de către autorități . Noi am făcut multe pentru Ucraina în această perioadă de război și ce primim la schimb: românii noștri sunt trimiși în prima linie, nu au dreptul să învețe în limba română, nu au reprezentare parlamentară, nu au programe finanțate de către stat pentru păstrarea identității naționale.

În Serbia are loc un program de asimilare forțată a românilor iar statul român nu face nimic. Am atras atenția asupra acestui lucru”.

Claudiu Târziu s-a referit și la situația complicată din interiorul țării:

„Din incompentență și din rea credință un guvern alcătuit la presiunea și prin manevrele unui președinte iresponsabil,un guvern care s-a născut dintr-o coaliție toxică formată din PSD și PNL, a retezat orice speranță românilor. Guvernul Ciucă este cu siguranță în top 3 guverne trădătoare și incompetente pe care România le-a avut vreodată.

Coaliția a propus o fiscalitate predictibilă, nu am avut așa ceva, s-au făcut modificări importante în ceea ce privește taxele și impozitele. Ni s-au promis salarii mai bune, nu s-a întâmplat acest lucru, ba inflația chiar a distrus bunăstarea românilor. PSD a promis și creșterea pensiilor , chiar cu 40%, astăzi ne amăgesc cu o creștere care nu acoperă nici inflația, dar o creștere care nu este certă. Guvernarea a promis ajutor pentru firme și fermieri. Nu s-a întâmplat acest lucru.

Putem să spunem despre acest guvern că este un „Guvern al Foamei”, un regim falimentar. Nu mai avem nici grâu în rezervele de stat, nici de acest lucru nu s-au îngrijit.

Ne-au promis că vor renegocia PNRR, noi AUR fiind singurul partid politic care s-a opus acestei forme deoarece existau prea multe condiții. Să nu uităm că PSD a votat PNRR iar astăzi spune că nu ei sunt de vină și că din acest motiv nu pot mări pensiile și salariile.

AUR a propus ca numărul de parlamentari să fie redus la 300. Se poate face acest lucru prin creșterea cotei de reprezentare.

Singura soluție la un an de guvernare o reprezintă alegerile anticipate.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.