Coaliția PSD-PNL-UDMR refuză să ia măsuri pentru prevenirea incendiilor în spitale. Ce a propus AUR

best auto leo vaslui

Într-un singur an (noiembrie 2020 – noiembrie 2021) au avut loc nu mai puțin de 11 incendii în spitalele din România, care au pus în pericol viața pacienților și a cadrelor medicale. De vină sunt autoritățile și partidele care au condus România mai bine de 30 de ani. Clădirile în care funcționează majoritatea spitalelor din țară sunt vechi și nu au autorizație de securitate la incendiu. AUR a depus un proiect de lege care ar fi scăzut șansele ca astfel de incidente să mai aibă loc. Inițiativa a fost respinsă de toate partidele – PSD, PNL, UDMR și USR, fără nicio justificare.

Deși este imposibil să implementezi măsuri care să aducă schimbări majore de pe o zi pe alta, coaliția PSD-PNL-UDMR refuză sistematic să adopte proiecte de lege benefice românilor. Principala cauza a incendiilor produse în spitalele din România este instalația electrică veche, suprasolicitată de echipamentele medicale performante.

Alianța pentru Unirea Românilor a depus un proiect de lege care prevede dotarea tuturor unităților spitalicești cu sisteme de monitorizare a rețelei electrice cu dispozitive dedicate, cu scopul de a preveni suprasarcina și de a micșora riscul de incendiu. Inițiativa a fost însă respinsă și niciun fel de măsuri nu au fost implementate, deși există riscul ca oricând să aibă loc o tragedie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.