Consilierul lui Biden pe securitate națională: Nu are mare sens să trimitem în Ucraina tancuri și avioane de luptă

best auto leo vaslui

Nu are mare sens să trimitem în Ucraina tancuri și avioane de luptă, a declarat în direct pe postul de televiziune CNN, consilierul președintelui SUA pe probleme de securitate națională, Jake Sullivan.

„Joe Biden a ascultat punctul de vedere al militarilor, potrivit cărora tancurile Abrams nu au un rost real pentru aceste lupte. De fapt, ucrainenii chiar au nevoie de tancuri Leopard”, a spus oficialul american.

Cu toate acestea, tancuri Abrams vor fi trimise în Ucraina, pentru că în aceste condiții a fost Germania de acord să pună la dispoziția Kievului tehnica sa militară, a adăugat Sullivan.

În plus, el crede că, acum, Kievul nu are nevoie nici de avioane de luptă americane.

„Forțele Armate ale Ucrainei se pregătesc pentru o contraofensivă. În opinia noastră, avioanele F-16 nu vor fi elemente cheie pentru un contraatac”, a explicat consilierul lui Biden.

Potrivit spuselor sale, livrarea de avioane de luptă nu este o chestiune pe termen scurt, ci pe termen lung. Contactele pe acest subiect continuă, a precizat el.

Cu toate acestea, Washingtonul va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de două miliarde de dolari, a conchis Sullivan, fără a preciza ce va cuprinde acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.