Cristoiu: Autorităţile ne-au călcat efectiv în picioare, în pandemie

best auto leo vaslui

Jurnalistul Ion Cristoiu a analizat raportul oficial elaborat de RoVaccinare, prin care se confirmă existența a zeci de mii de cazuri de efecte adverse semnalate de cei care s-au vaccinat împotriva virusului Covid. Invitatul lui Robert Turcescu a dezvăluit mecanismele prin care autoritățile au limitat românilor libertatea de expresie. Cea mai gravă consecință a campaniei de vaccinare este neinformarea corectă a cetățenilor în legătură cu riscurile administrării vaccinului.

Virusul care ne-a mâncat doi ani din viață și a dat peste cap toată planeta a fost o piatră de încercare pentru decidenți. Deși admite că autoritățile s-au străduit să țină pandemia sub control, invitatul lui Robert Turcescu în studioul EVZ-Play a criticat maniera suspect de lipsită de transparență cu care statul a gestionat campania de vaccinare. Doar 41% dintre români s-au vaccinat anti-Covid în 3 ani de pandemie, în ciuda unei publicități zgomotoase și a unor sume imense alocate de la bugetul de stat.

Cel mai grav aspect, apreciază Ion Cristoiu, este acela că, sub pretextul acționării în numele binelui public, autoritățile au limitat intenționat libertatea de expresie. „Acest moment ar trebui să fie un cutremur în România, semnificațiile acestor dezvăluiri sunt uluitoare, cutremurătoare, au încălcat deontologia medicală. Este clar că medicii care au insistat să ne vaccinăm fără a zice că sunt efecte adverse au încălcat codul eticii”, a opinat fondatorul EVZ.


În context, gazda emisiunii a persiflat Raportul RoVaccinare, care seamănă mai mult cu un omagiu adus președintelui Iohannis, dar și premierului Ciucă (în ciuda faptului că la momentul respectiv generalul nu era încă premier).

„Iohannis i-a inspirat, nu i-a condus, e Sfânta Vineri. (…) Au dus o campanie de terfelire a celor care ridică întrebări. Caracterul criminal al afacerii e că ne-au călcat în picioare, celor care ne îndoiam, să tăcem (…) Pentru prima dată după război, presa a devenit instrumentul puterii”, a completat invitatul.

„Să vedeți ce sume s-au încasat ca să se strige vaccinul conține iubire”, a replicat gazda emisiunii.

Absolut îngrijorător, raportul publicat pe ascuns ne arată, în premieră, partea pe care autoritățile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă și s-o mușamalizeze: raportările de efecte adverse (credeți-mă, știu ce vorbesc când fac referire la mușamalizare, și din perioada scurtului meu mandat de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, ianuarie – martie 2021, și din ulterioare experiențe medicale personale legate de vaccinare).

„Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile (RAPI) (pag. 29)! 41.486 de oameni!!! Aceștia sunt oameni, nu cifre! Oameni despre care, pe durata vaccinării, autoritățile și CNCAV-ul nu au scos o vorbă, au mințit că nu există, că nu sunt grave efectele raportate de cetățeni (căutați declarațiile lor, este plin internetul de ele)”, a scris fostul consilier prezidențial Bogdan Oprea pe un cont de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.