CTP, despre cazul lui Lucian Bode: „Propun ca toți liberalii să fie făcuți doctori prin Hotărâre de Guvern”

best auto leo vaslui

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îl compară pe Lucian Bode cu premierul Ciucă la eforturile pe care le depune pentru a scăpa de acuzațiile de plagiat.

„Nu e de mirare nerușinarea cu care ministrul Bode atacă în instanță decizia Universității Babeș-Bolyai, cea care i-a acordat titlul de doctor, de a-i reanaliza teza de doctorat. Omul nu face decât să urmeze cu sârguință exemplul șefului său de partid și de guvern”, scrie CTP, într-un scurt comentariu.

Reacția gazetarului vine după ce ieri PressOne a publicat informația conform căreia Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), înainte de decizia instituției privind suspiciunile de plagiat în teza sa de doctorat.

„Ciucă a dat în judecată ministerul Educației Naționale, aflat în subordinea sa, ca premier, pentru a bloca discutarea de către CNADTCU a tezei sale doctorale, aflată sub acuza de plagiat formulată de către jurnalista Emilia Șercan. Și a reușit, cu brio, după cum se poate vedea. Cum dracu să nu facă și Bode la fel, sigur de succes, într-o Justiție aflată pe moșia PNL? Propun o eficientizare a procedeului: n-ar fi mai firesc ca toți liberalii să fie făcuți doctori prin Hotărâre de Guvern?”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

Lucian Bode a dat în judecată, pe 5 ianuarie, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), care urmează să se pronunțe asupra tezei sale de doctorat după ce Emilia Șercan a scris, în Pressone, că a plagiat în proporție de aproape 20%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.