Cum a fost vândută Mintia!? De ce contractul nu a fost făcut public!? Oare toți au uitat? Coaliția închide după care vinde prin diferite scheme minele și termocentralele României.

best auto leo vaslui


Cum a fost vândută Mintia!? De ce contractul nu a fost făcut public!? Oare toți au uitat? Coaliția închide după care vinde prin diferite scheme minele și termocentralele României.🇷🇴


ℹ Alianța pentru Unirea Românilor – AUR a votat împotriva închiderii, nu împotriva amânării cu doi ani. Adică nici peste doi ani, nici peste două zile, nici peste zece ani.

Cei care propun și discută măsură decarbon(iz)ării, adică renunțarea la utilizarea cărbunelui peste doi ani, sunt adevărații trădători.

👉 𝐏𝐒𝐃, 𝐏𝐍𝐋 și 𝐔𝐃𝐌𝐑 au votat pentru închiderea minelor și a termocentralelor, în consecință, au votat pentru disponibilizarea a mii de angajați!

𝐔𝐒𝐑 a contribuit la jocul sistemului, prin abținere. Așa salvează USR, România!

👉 În ciuda manipularii execrabile a PSD, emițând pe 27 septembrie un comunicat de presă în care spuneau că AUR ar fi votat în favoarea ordonanței 108/2022, iată că doar AUR a votat contra ordonanței privind decarbonarea sectorului energetic!

🇷🇴

𝐀𝐔𝐑: 0 pentru – 𝟏𝟏 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚 – 0 abțineri

𝐏𝐍𝐋: 𝟐𝟗 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 – 0 contra – 0 abțineri

𝐏𝐒𝐃: 𝟑𝟏 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 – 1 contra – 1 abțineri

𝐔𝐃𝐌𝐑: 𝟕 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 – 0 contra – 0 abțineri

𝐔𝐒𝐑: 0 pentru – 0 contra – 𝟐𝟎 𝐚𝐛𝐭̗𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢

Marea manipulare a PSD cu privire la închiderea minelor și a mai multor capacități energetice❗


⁉️ Reprezentanții social-democraților au considerat de cuviință să scoată din contextul dezbaterii cu privire la aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic o mare minciună despre poziția exprimată de parlamentarii AUR.


⁉️ Prin ordonanța semnată de MINIȘTRII PSD ai finanțelor, muncii, dar și de către secretarul general al Guvernului numit tot de social-democrați, PSD și coaliția din care face parte au aprobat ÎNCETAREA PRODUCERII ENERGIEI ELECTRICE pe bază de lignit şi huilă, RETRAGEREA DIN EXPLOATARE ŞI ÎNCHIDEREA CAPACITĂŢII ENERGETICE TOTALE instalate pe bază de lignit şi huilă de 4.920 MW, ÎNCETAREA PRODUCŢIEI de lignit şi huilă, EXECUTAREA LUCRĂRILOR DE PUNERE ÎN SIGURANŢĂ ŞI A LUCRĂRILOR DE ÎNCHIDERE ŞI ECOLOGIZARE pentru cariere şi mine până la data de 31 DECEMBRIE 2032.


⁉️ Așadar, prin semnătura propriilor reprezentanți din Guvern, PSD ȘI-A ASUMAT să închidă toate punctele de extragere a huilei și lignitului, dar și să închidă toate termocentralele.


ℹ Pentru a-și acoperi această acțiune nimicitoare împotriva intereselor României și ale românilor, PSD a promovat în spațiul public o mare minciună cu privire la poziția avută de parlamentarii AUR.


ℹ Parlamentarii AUR s-au poziționat încă de la început ÎMPOTRIVA ÎNTREGII ORDONANȚE a Guvernului PSD-PNL-UDMR.


ℹ Mesajul nostru a fost cât se poate de clar: atâta timp cât avem zăcăminte pe care le putem folosi pentru producerea energiei, nu putem să fim de acord ca ele să fie înlocuite cu surse alternative de producere a energiei. Nicicând până în 2032 nu vom putea avea instalații care să producă energie solară sau eoliană care să acopere o capacitate de producție de 4.920 MW a instalațiilor pe bază de lignit și huilă.


ℹ Poziția noastră este fără echivoc împotriva adoptării unui asemenea act care nu face decât să pună pe butuci sistemul energetic național și să ne oblige să achiziționăm energie din exterior. Condiționarea din PNRR cu privire la tranziția la energia verde este o greșeală, mai ales în contextul geopolitic actual, în contextul crizei energetice de la nivel european.


ℹ Așadar, AUR A RESPINS încă de la bun început ideea ordonanței de urgență a guvernării PSD-PNL-UDMR și ne-am opus adoptării acesteia, pentru că nu suntem de acord cu închiderea minelor și a capacităților de producere a energiei pe bază de cărbune.

ℹ Amendamentele pe care le-au propus parlamentarii PSD sunt o bătaie de joc la adresa românilor, prin care doar au lăsat impresia că lucrează. În realitate, prin amendamentele lor nu fac decât să amâne închiderea CET Paroșeni pentru câțiva ani.


✍ Până la urmă, din cauza celor din PSD, CET Paroșeni va fi închis, pentru că PSD și-a pus semnătura pe această ordonanță de urgență anti-românească! Dovada cea mai clară că nu voiau să rezolve nimic peste dată tot de un amendament al PSD, prin care exploatările miniere ale Complexului Energetic Hunedoara: Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan – urmau să fie închise până la 31 decembrie 2032, în loc de 2026. Adică doar trăgeau de timp câțiva ani.


ℹ AUR nu este de acord să fie închisă nicio mină și nicio capacitate de producere a energiei pe bază de cărbune. Cât timp avem resurse pentru producerea energiei ar trebui să le folosim pentru a ne asigura independența energetică.

❗Dacă cei din PSD chiar își doresc să nu fie închise minele și capacitățile de producere a energie, atunci să meargă frumos la Bruxelles pentru a renegocia PNRR.

Până atunci, toată victimizarea PSD este doar gargară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.