Cumpărătorii germani reiau ofertele pentru aprovizionare prin Nord Stream

best auto leo vaslui


Cumpărătorii germani de gaze naturale rusești au reluat depunerea ofertelor de aprovizionare prin Nord Stream pentru prima dată după 2 septembrie, când conducta a fost închisă. Reuters clarifică faptul că ofertele sunt cereri de aprovizionare, dar nu reprezintă un indiciu că livrările s-au reluat.
Din 19 septembrie, cumpărătorii au făcut cereri pentru 3.652.554 kWh de gaz prin Nord Stream pentru aprovizionarea prin gazoductul OPAL din estul Germaniei, potrivit datelor de pe site-ul conductei. Alți 14.291.845 kWh de gaz au fost solicitați pentru gazoductul NEL (ramificație Nord Stream). Datele de solicitare nu sunt afișate pe site-ul gazoductului rusesc, notează Reuters.
Nord Stream este cel mai mare gazoduct rusesc din Europa, pompând până la 59,2 miliarde de metri cubi prin ea. m de gaz pe an. În august, livrările prin gazoduct au fost reduse la 20% din capacitatea de proiectare, deoarece doar una dintre cele șase turbine Siemens funcționa la stația de pompare de gaz Portovaya. Pe 2 septembrie, Gazprom a anunțat oprirea completă a Nord Stream din cauza unei scurgeri de ulei. Experții consideră că oprirea furnizării de gaze prin conductă va duce la consecințe economice semnificative pentru țările europene.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.