Curtea de Apel București obligă Guvernul să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5. Decizia nu este definitivă

best auto leo vaslui

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că Guvernul trebuie să organizeze alegeri pentru conducerea primăriei Sectorului 5. Instanţa a motivat că au fost încălcate prevederi ale Codului administrativ care impun organizarea alegerilor la 90 de zile de la momentul vacantării postului de primar.

MAE și AEP vor fi obligate să formuleze propuneri pentru stabilirea datei aleg FOTO Arhivă Adevărul

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Alexandru Dimitriu, candidatul USR pentru conducerea primăriei Sectorului 5, în procesul în care solicita instanţei să oblige Guvernul să organizeze alegeri pentru forul local, a informat USR București într-un comunicat de presă.

.Potrivit conducerii organizației USR București, „instanţa a motivat că au fost încălcate prevederi din Codul administrativ care impun organizarea alegerilor în 90 de zile de la momentul vacantării postului de primar al Sectorului 5”.

„Respinge excepţia lipsei de interes, invocată de pârâţi, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâţii Ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul României, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea. Obligă pârâtul Guvernul României la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5 Bucureşti”, arată hotărârea instanței.

De asemenea hotărârea Curții de Apel București mai arată că „obligă pârâţii Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne să formuleze propuneri către Guvernul României pentru stabilirea datei alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5 Bucureşti. Respinge cererea, în rest, ca neîntemeiată. Obligă pârâţii, în solidar, să plătească reclamantului suma de 40 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată – taxă judiciară de timbru”.

„Instanţa confirmă abuzul pe care îl face Guvernul PSD PNL prin neorganizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5. Îi somez pe Ciucă şi Bode să respecte măcar acum, în al 12-lea ceas, legile şi Constituţia României şi să nu mai blocheze dreptul cetăţenilor Sectorului 5 de a-şi alege primarul”, a transmis Alexandru Dimitriu, candidatul USR pentru conducerea primăriei Sectorului 5.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Sursă:comisarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.