Dan Barna se laudă că a discutat cu parlamentari din Austria: „România merită şi trebuie să fie parte a Spaţiului Schengen”

best auto leo vaslui

Deputatul USR Dan Barna a discutat cu o delegaţie parlamentară austriacă despre aderarea României la Spaţiul Schengen, accentuând pe refuzul „injust” exprimat de Austria la Consiliul JAI din decembrie 2022 şi pe soluţiile ce pot fi găsite pentru deblocarea situaţiei.

Potrivit unui comunicat al USR, dat publicităţii, întâlnirea bilaterală a avut loc în cadrul Conferinţei interparlamentare privind politica externă şi de securitate comună şi politica de securitate şi apărare comună, desfăşurată în Suedia în perioada 2-3 martie.

Potrivit USR, Dan Barna a reiterat argumentele pentru care România merită şi trebuie să fie parte a Spaţiului Schengen, de la îndeplinirea criteriilor tehnice, fapt confirmat de experţii europeni, la datele furnizate de către Frontex, agenţia europeană pentru protecţia frontierelor, cu privire la migraţia ilegală.

Iată ce a spus Dan Barna: „În contextul unei Rusii care investeşte masiv în retorica anti-europeană, gestul cancelarului austriac Karl Nehammer nu a făcut decât să alimenteze masiv această retorică. Subiectul migraţiei, important pentru Austria, nu poate fi acceptat ca pretext pentru sancţionarea României pentru o responsabilitate care nu-i aparţine.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.