Dan Cărbunaru: Din datele pe care le am la acest moment de la Ministerul Sănătăţii, există medicamente atât pentru tratarea gripei, cât şi pentru tratarea pacienţilor care suferă de cancer

best auto leo vaslui

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că din informaţiile pe care le-a primit de la Ministerul Sănătăţii, au fost recunoscute anumite întârzieri generate de livrarea anumitor substanţe de bază din afara ţării către unii producători de medicamente, dar aceste situaţii deja au fost depăşite iar din datele pe care le are la acest moment de la Ministerul Sănătăţii, există medicamente atât pentru tratarea gripei, cât şi pentru tratarea pacienţilor care suferă de cancer.

”Asigurarea medicamentelor pentru pacienţi este o prioritate şi la nivelul guvernului şi, cu atât mai mult, la nivelul Ministerului Sănătăţii. În acest sens au loc şi întâlnirile pe care ministrul de resort le are cu producătorii de medicamente. Din informaţiile pe care le-am primit de la Ministerul Sănătăţii, în cadrul acestor întâlniri, au fost recunoscute anumite întârzieri generate de livrarea anumitor substanţe de bază din afara ţării către unii producători de medicamente, dar aceste situaţii deja au fost depăşite”, a spus Cărbunaru.

”Ca atare, din datele pe care le am la acest moment de la Ministerul Sănătăţii, există medicamente atât pentru tratarea gripei, cât şi pentru tratarea pacienţilor care suferă de cancer. Desigur, pot exista anumite situaţii concrete legate de un medicament în sine, nu neapărat de substanţa activă, care se poate regăsi şi în alte medicamente, dar sunt chestiuni punctuale pe care oricum Ministerul Sănătăţii le are în vedere pentru a le soluţiona”, a menţionat el.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că premierul României a transmis mesaje publice legate atât de nevoia de a folosi fondurile europene pentru renovarea sau construirea de spitale în România, precum şi pentru gestionarea anumitor situaţii.

”Nu mă refer acum doar la situaţia generată de pandemia de COVID-19, care a fost o prioritate pentru Guvernul României, dar şi pentru gestionarea efectelor generate de sezonul rece şi această creştere a cazurilor de gripă. Şi este exact sensul în care atât ministrul sănătăţii, cât şi ministrul educaţiei şi alţi miniştri, care au cumva o legătură directă cu gestionarea în sens larg a situaţiei de sănătate, urmăresc toate aceste chestiuni”, a mai spus el.

sursa:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.