Deca, despre legile educaţiei: Important este să avem o lege aplicabilă şi să nu afectăm în vreun fel logica de ansamblu a proiectelor normative, fără a afecta capacitatea Senatului de a îmbunătăţi proiectele legislative

best auto leo vaslui

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, referindu-se la dezbaterile care au loc în Senat pe legile educaţiei, că este important ca aceastea să fie aplicabile şi să nu fie afectată în vreun fel logica de ansamblu a proiectelor normative. Ea a precizat că în acelaşi timp nu trebuie să fie afectată nici capacitatea Senatului de a îmbunătăţi proiectele legislative.

Ligia Deca a fost întrebată, marţi, ce modificări au fost aduse proiectelor legilor educaţiei în urma dezbaterilor din Comisia de la Senat. 

“Am început în această dimineaţă discuţiile. Am început cu proiectul de lege a învăţământului superior şi suntem încă în parcursul acestor discuţii. Sunt chestiuni, unele dintre ele discutate deja, dezbătute în Camera Deputaţilor, altele noi introduse aici şi am ajuns la diferite concluzii, adică membrii comisiei au votat anume amendamente. La final vom putea face un rezumat al principalelor modificări. Ceea ce este important, în opinia noastră, este, pe de o parte, să avem o lege aplicabilă şi, pe de altă parte, să nu afectăm în vreun fel logica de ansamblu a proiectelor normative, sigur, fără a afecta în vreun fel capacitatea Senatului de a îmbunătăţi proiectele legislative. Avem mare încredere că această dezbatere parlamentară, care, după cum aţi văzut, se face foarte temeinic pe fiecare amendament depus şi au fost destul de multe, să aducă practic forma actelor normative la o zonă aplicabilă, vizionară şi în conformitate cu aşteptările societăţii”, a declarat Ligia Deca.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.