Decizie: Crucile soldaților români din cimitirul de la Valea Uzului vor trebui demolate.George Simion: Este expresia dezbinarii și a lipsei de respect pentru sacrificiul suprem al unor ostași

best auto leo vaslui

Crucile care marchează sacrificiul soldaților români de la Valea Uzului vor trebui demolate, după decizia unei instanțe anunță Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe, într-o postare pe o rețea de socializare.

„Adevărul a învins! Crucile de beton trebuie demolate! Astăzi a fost luată o decizie legală în procesul Valea Uzului, subiectul demolării crucilor.

Deci, potrivit acestei decizii, crucile de beton ridicate ilegal trebuie demolate. Procesul a fost câștigat de Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat“, a scris, pe Facebook, primarul din Sfântu Gheorghe.

În iunie 2019, la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului a izbucnit un conflict între români și unguri, ca urmare a faptului că delimitarea dintre Bacău și Harghita nu este destul de clară și nu se știa exact de UAT-ul din care județ aparține cimitirul. Mii de români s-au deplasat atunci la cimitir pentru a participa la o slujbă de sfinţire a parcelei şi monumentului românesc. Ungurii prezenți au încercat să împiedice acest lucru, însă nu au reușit și au existat tensiuni între cele două grupuri etnice, scrie DCNews.

Președintele AUR, George Simion, prezent la Valea Uzului în mai multe rânduri, a comentat amar decizia instanței.

„Dacă istoria României se adoptă prin vot în Parlament și se negociază cu partenerii externi, eroii care s-au jertfit pentru România au voie sa se odihnească în pământul patriei lor doar cu stampilă de la tribunal. Oricât de legala ar fi decizia judecătorilor în cazul Cimitirului Eroilor de la Valea Uzului, ea nu este decât expresia dezbinarii și a lipsei de respect pentru sacrificiul suprem al unor ostași”, a scris el pe o rețea de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.