Decizie șocantă – CEDO susține că propaganda LGBT nu este dăunătoare pentru copiii sub 14 ani

best auto leo vaslui

Curtea Europeană a Drepturilor Omului consideră că literatura pentru copii cu teme homosexuale contribuie la promovarea respectului pentru toate orientările sexuale.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că etichetarea unei cărți pentru copii ca fiind dăunătoare doar pentru că are conținut LGTBI încalcă libertatea de exprimare, într-o hotărâre fără precedent într-un caz intentat în Lituania, dar care creează un precedent pentru toate țările aflate sub jurisdicția Curții.

Marea Cameră a Curții de la Strasbourg a decis în unanimitate că Lituania a încălcat libertatea de exprimare a autoarei Neringa Dangvydė Macatė Macatė atunci când a luat măsuri împotriva cărții de basme pentru copii „Inimă de chihlimbar„.

Cartea, finanțată parțial de Ministerul Culturii și destinată copiilor cu vârste cuprinse între nouă și zece ani, a adaptat basmele tradiționale pentru a include personaje din diferite grupuri etnice sau cu dizabilități intelectuale, pentru a aborda subiecte precum stigmatizarea, hărțuirea, familiile divorțate sau migrația. În plus, două dintre cele șase basme se refereau la relațiile și căsătoriile între persoane de același sex.

De asemenea, ei spun că sunt „ferm” convinși că măsurile restrictive, precum cele adoptate de Lituania în cazul cărții lui Macatė, „demonstrează că autoritățile au o preferință pentru anumite tipuri de relații și familii în detrimentul altora și că ele consideră că relațiile între persoane de sex diferit sunt mai acceptabile și mai valoroase din punct de vedere social decât cele între persoane de același sex, contribuind astfel la stigmatizarea continuă a acestora din urmă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.