Deputatul PNL Maria Gabriela Horga, la şedinţa Comisiei pentru Cultură, Ştiinţă, Educaţie şi Media a Adunării Parlamentare din Consiliul Europei: Sute de cazuri de exploatare sexuală, fizică sau emoţională în sport au ieşit la iveală în ultimii ani

best auto leo vaslui

Deputatul PNL Maria Gabriela Horga a participat, vineri, în calitate de membră a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la şedinţa Comisiei pentru Cultură, Ştiinţă, Educaţie şi Media, o temă de discuţie fiind protejarea drepturilor omului în domeniul sportiv. Audierile s-au axat pe înţelegerea şi combaterea violenţei în sport. Printre invitaţi s-au numărat Patrice Evra, fost căpitan al naţionalei de fotbal a Franţei, Joyce Cook, consilier senior al preşedintelui FIFA, Feisal Al Hussein, preşedintele Grupului de Lucru pentru creşterea siguranţei în sport din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. Ea arată că sute de cazuri de exploatare sexuală, fizică sau emoţională în sport au ieşit la iveală în ultimii ani iar pvictime, consecinţele pot fi devastatoare, acestea fiind afectate la nivel psihic şi fizic.

”În calitate de membră a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, am participat astăzi la şedinţa Comisiei pentru Cultură, Ştiinţă, Educaţie şi Media. Una din temele discutate a vizat protejarea drepturilor omului în domeniul sportiv. Audierile s-au axat pe înţelegerea şi combaterea violenţei în sport. Printre invitaţi s-au numărat Patrice Evra, fost căpitan al naţionalei de fotbal a Franţei, Joyce Cook, consilier senior al preşedintelui FIFA, Feisal Al Hussein, preşedintele Grupului de Lucru pentru creşterea siguranţei în sport din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. Sute de cazuri de exploatare sexuală, fizică sau emoţională în sport au ieşit la iveală în ultimii ani. Pentru victime, consecinţele pot fi devastatoare, acestea fiind afectate la nivel psihic şi fizic”, a scris Horga pe Facebook. 

Deputatul PNL arată că o altă temă de discuţie a fost legată de riscurile şi oportunităţile aduse de Metaverse, subiect pe care raportor este colegul ei, deputatul Andi Cristea.

”Trebuie să dezbatem, să înţelegem şi să avem politici adaptate schimbărilor tehnologice rapide, în special în ceea ce priveşte tehnologiile disruptive, precum inteligenţa artificială, realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR), Metaverse, blockchain, asupra societăţii şi asupra drepturilor omului. Metaverse este o tehnologie digitală care oferă posibilitatea utilizatorilor de a se transpune într-o lume virtuală, foarte asemănătoarea cu realitatea. Este important să găsim soluţii pentru multitudinea de provocări pe care le ridică Metaverse în domenii precum: protejarea datelor, frauda, teritorialitatea digitală, jurisdicţia, poliţia şi justiţia, participarea politică, drepturile fundamentale, crima organizată”, arată parlamentarul PNL. 

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.