Descinderi în vamă și arestări în cadrul MAI. Ofițerii fac instituția de rușine

best auto leo vaslui

Procurorii au condus la audieri 14 poliţişti de frontieră şi 12 vameşi, în urma percheziţiilor în peste 30 de locaţii, dintre care cinci erau puncte de trecere a frontierei, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Ironia face că în cazul polițiștilor chiar dacă au fost primiți furând și au condamnare, ei tot vor primi pensie specială.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, au efectuat, marţi, peste 30 de percheziţii într-un dosar de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, în cursul zilei de marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost 31 de percheziţii în judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor, dintre care cinci la puncte de trecere a frontierei, restul la domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că vizaţi în acest caz ar fi lucrători din punctele de frontieră Borş, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni pentru fapte de luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021 – septembrie 2022”, se arată în comunicatul DNA. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.