Dialogul dintre Nicolae Ciucă și ION a fost unul regizat. Șeful companiei care a realizat robotul a recunoscut că răspunsurile erau preînregistrate

best auto leo vaslui

ION a fost prezentat în ședința de guvern din 1 martie drept primul consilier onorific al prim-ministrului care foloseşte inteligenţă artificială. Cu toate acestea, robotul este doar un proiect care nu este finalizat, iar dialogul cu premierul Nicolae Ciucă a fost doar o scenă pregătită în avans, a recunoscut Nicu Sebe, head of AI la compania Humans care a realizat robotul într-un dialog cu Dragoș Stanca.

Întrebat dacă acest consilier ION există în realitate, Nicu Sebe a afirmat în timpul podcastului realizat de Stanca: „Nu pot să spun că este finalizat, este în prima fază, dar oricum este o chestie reală care există”. Apoi Stanca a insistat specific pe momentul dialogului Nicolae Ciucă – ION din ședința de guvern. „Cineva a dat play răspunsurilor care au fost preînregistrate, ca să spunem lucrurilor pe nume. Nu a fost ca la ChatGPT că îți răspunde în timp real, nu?”, a întrebat Dragoș Stanca.

„În acel moment, într-adevăr așa a fost, dar sistemul poate să facă și răspunsurile”, a recunoscut Nicu Sebe.

Consilierul-robot Ion a fost prezentat de premier la începutul ședinței de Guvern din 1 martie, fără să ofere însă mai multe detalii despre proiect. „Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Este aici în stânga mea. Vi-l prezint. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI”, a anunțat Nicolae Ciucă în debutul ședinței de guvern de miercuri, 1 martie.

Potrivit premierului, rolul lui ION este „să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor”. Ulterior, premierul a avut un dialog cu consilierul ION, în care Nicolae Ciucă l-a invitat să se prezinte și, ulterior, l-a întrebat cum pot românii să-l învețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.