Direcția de Sănătate Publică Vaslui, pusă de ministrul Sănătății să își facă inventarul personalului

best auto leo vaslui

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a emis o solicitare joi, prin care a cerut direcțiilor de sănătate publică să centralizeze informațiile referitoare la posturile libere din sistemul medical. După ce va primi această centralizare, intenționează să solicite aprobarea organizării de concursuri pentru angajarea de medici și personal medical prin intermediul unui memorandum.

“În ceea ce privește spitalele și unitățile sanitare în care selecția dosarelor s-a finalizat înainte de apariția ordonanței, acele concursuri vor continua. Deja de ieri dimineață, am cerut tuturor direcțiilor de sănătate publică să centralizeze informațiile privind posturile libere din sistemul de sănătate, atât pentru medici, asistenți medicali, cât și pentru alt personal medical. În același timp, încurajăm unitățile sanitare să scoată la concurs posturile de medici specialiști, având în vedere că avem absolvenți recenți de specialitate care au obținut calificarea și care au nevoie de locuri de muncă. Este clar că această condiție este îndeplinită de medicii specialiști.”

“Odată ce vom obține toate aceste date de la direcțiile de sănătate publică, în cursul zilei de luni, vom solicita aprobarea organizării concursurilor prin intermediul unui memorandum pentru spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății. De asemenea, vom lua legătura cu colegii noștri de la Ministerul Dezvoltării, care gestionează autoritățile locale, acestea fiind proprietarii majorității spitalelor din România. Astfel, intenționăm să se elaboreze două memorandumuri, unul din partea noastră și unul din partea colegilor noștri responsabili de autoritățile locale.”

Aceste declarații au fost făcute de Rafila la Palatul Parlamentului, în cadrul cărora i s-a solicitat informații cu privire la situația angajărilor în sistemul de sănătate, având în vedere anularea unui număr mare de concursuri la nivelul multor spitale. Ministrul Sănătății a recunoscut că există multe localități în care medicii nu se prezintă la concursuri și a subliniat că “atractivitatea unui loc de muncă nu depinde doar de condițiile salariale, ci și de condițiile de muncă și de viață în respectiva localitate.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.