Directorul FBI rupe tăcerea: „Cel mai probabil, Covid a fost cauzat de un accident de laborator”

best auto leo vaslui

Christopher Wray, directorul FBI, a intervenit în dezbaterea privind originea virusului Covid-19, folosindu-se de o apariție la Fox News pentru a susține teoria conform căreia virusul ar putea proveni dintr-o scurgere dintr-un laborator chinezesc.

„FBI a evaluat de ceva timp că originile pandemiei sunt cel mai probabil un potențial incident de laborator din Wuhan”, a declarat Wray pentru Fox News, adăugând că evaluarea s-a bazat pe cercetările efectuate de analiștii agenției, inclusiv oameni de știință, și că „activitatea noastră legată de acest lucru continuă”.

Comentariul public al lui Wray evidențiază diviziunea din cadrul comunității de informații din SUA cu privire la originile pandemiei, unele agenții federale, inclusiv FBI și Departamentul Energiei, concluzionând că virusul Covid-19 provine probabil dintr-o scurgere de laborator din China, în timp ce altele au ajuns la concluzia că acesta s-a răspândit mai întâi de la animale infectate la oameni.

Susținerea publică de către Wray a teoriei scurgerii din laborator contravine concluziilor mai multor studii științifice importante, precum și evaluărilor altor agenții de informații americane. Wray nu a explicat care sunt dovezile care au stat la baza concluziei FBI. „Nu există o mulțime de detalii pe care să le pot împărtăși și care nu sunt clasificate”, a spus el.

Agenția Centrală de Informații și o altă agenție federală americană importantă rămân în continuare nehotărâte cu privire la originea Covid-19, în timp ce Consiliul Național de Informații și alte patru agenții au ajuns la concluzia că virusul provine de la animale, a relatat săptămâna aceasta Wall Street Journal.

Departamentul pentru Energie a concluzionat, de asemenea, într-un raport clasificat de informații, că cel mai probabil Covid-19 a rezultat dintr-o scurgere de laborator, dar a făcut această evaluare cu „încredere scăzută”, în timp ce FBI a ajuns la aceeași concluzie în 2021 cu „încredere moderată”, a relatat Wall Street Journal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.