Directorul știrilor TVR, Laurențiu Ciocăzanu, a scris articole plătite de PNL pe site-ul la care a fost acționar, prezentându-le drept știri obiective. În 2018, Ciocăzanu mințea fără jenă, afirmând că Referendumul nu a fost pentru familie, ci pentru a scoate România din UE

best auto leo vaslui

Directorul interimar al Știrilor TVR, Laurențiu Ciocăzanu, a scris, în 2021, articole care au făcut parte dintr-un contract cu PNL, în valoare totală de peste 30.000 de euro, fără ca materialele să fie marcate ca publicitate politică, relevă Libertatea.

Laurențiu Ciocăzanu, 54 de ani, s-a angajat la TVR în primăvara lui 2022 și a devenit șeful știrilor televiziunii publice în septembrie 2022.

Numirea s-a făcut printr-o decizie a conducerii pentru că Ciocăzanu nu îndeplinește condițiile minime pentru a participa la concurs. Mai precis, el nu are studii superioare, dar se află într-o poziție de conducere. Cum legea nu interzice numirile „interimare”, acesta a fost numit în funcția de șef al Știrilor TVR, deși are doar studii medii, după cum releva Romania TV.

Într-o discuție cu Libertatea, Laurențiu Ciocăzanu a admis că, în calitate de acționar minoritar al firmei Macondo Gabo Press SRL, pe care a deținut-o în parteneriat cu Grigore Cartianu, a publicat articole plătite care vizau activitatea PNL pe site-ul ziariștii.com.

Potrivit informațiilor oferite de PNL pentru Europa Liberă, contractul cu firma Macondo Gabo a avut o valoare lunară de 16.500 de lei (aproximativ 3.300 de euro), în intervalul ianuarie – octombrie 2021. În total, peste 30.000 de euro.

Întrebat dacă nu consideră că normele profesionale îl obligau să marcheze articolele care au fost plătite de PNL cu un semn distinct (P – de la publicitate sau articol susținut de PNL), actualul director al știrilor TVR a replicat că „nu mă simt vinovat” pentru contractul încheiat cu liberalii. El subliniază că, administrativ, „de aceste operațiuni s-a ocupat Cartianu. Grigore Cartianu”.

Laurențiu Ciocăzanu nu este la primul conflict cu onestitatea. În 2018, acesta a susținut și publicat pe pagina sa de facebook mai multe informații false, manipulatoare, despre Referendumul pentru Familie. Și atunci, Ciocăzanu a susținut, „absolut întâmplător” poziția PNL pe acest subiect.

Acesta a susținut manipularea conform căreia întrebarea de la Referendum nu era despre modificarea Constituției astfel încât căsătoria să fie definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, ci pentru „a scoata țara din UE și NATO”.

El scria cu nonșanlanță că CpF „este arma Rusiei întru dezbinarea României și întoarcerea noastră sub cizma care ne-a asuprit 70 de ani.”. Coaliția pentru Familie a fost o mișcare civică născută la firul ierbii, care a reușit cea mai mare performanță din istoria civismului românesc: a strâns 3 milioane de semnături pentru organizarea primului referendum cetățenesc. Acuzația de „oamenii Rusiei” pentru cei din CpF era alternată cu cea de „oamenii protestanților din SUA”, în funcție de context. Nimeni nu a reușit să demonstreze nici cea mai mică legătură între CpF și entități străine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.