Discuții la Cotroceni despre Schengen: Vicepremierul Olandei i-a spus lui Iohannis că ‘sprijină activ’ aderarea României

best auto leo vaslui

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat vineri, la Palatul Cotroceni, cu viceprim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, ministru al Afacerilor Externe, Wopke Hoekstra, despre aşteptarea legitimă a ţării noastre de a adera la spaţiul Schengen în acest an.

”Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat nivelul ridicat al relaţiilor dintre cele două state şi a subliniat interesul ţării noastre pentru dezvoltarea, în continuare, a relaţiei româno-olandeze, care se bazează pe o coordonare strânsă în cadrul Uniunii Europene şi NATO, precum şi pe relaţii politice şi economice bilaterale solide. Regatul Ţărilor de Jos reprezintă primul investitor în economia României şi un partener comercial de vârf, iar cele două state au interese comune în aprofundarea cooperării bilaterale în domenii precum apărarea, energia, schimbările climatice şi securitatea alimentară”, se arată în comunicat.

Totodată, Preşedintele României i-a transmis viceprim-ministrului olandez aşteptarea legitimă a ţării noastre de a adera la spaţiul Schengen în acest an şi importanţa continuării susţinerii pe care Ţările de Jos o acordă României în acest demers, mai afirmă Administraţia Prezidenţială.

La rândul său, viceprim-ministrul Wopke Hoekstra a reafirmat sprijinul activ al Regatului Ţărilor de Jos pentru aderarea cât mai rapidă a României la spaţiul Schengen.

Sursă:stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.