Disperare mare în tabăra sistemului! De frica AUR, Nicu și Marcel pregătesc alegeri anticipate în toamnă

best auto leo vaslui

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreședintele PNL, a declarat duminică, la Antena 3, că a fost informat de colegii săi liberali privind o „solicitare” a PSD de a purta o discuție despre alegeri parlamentare anticipate. Deși formează o majoritate puternică PSD și PNL se tem că vor pierde alegerile în 2024 având în vedere că partidul AUR urcă puternic în sondaje. Pentru a contracara un astfel de scenariu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu pregătesc alegeri anticipate în toamnă pentru a diminua șansele AUR de a ajunge la guvernare.

Întrebat despre posibilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate, Gheorghe Falcă a declarat:

„Nu a fost o abordare in biroul de conducere a partidului pe acest subiect, dar cand am venit la București mi s-a spus de catre parlamentari PNL ca a fost o solicitare din PSD pentru a purta o astfel de discutie. Eu va spun ce mi-au spus colegii. Oficial, ca decizie in PNL, este sa se indeplineasca schimbarea premierului in mai-iunie si rocada la ministere”.
 

„Nu cred ca vom avea alegeri anticipate”, a adăugat europarlamentarul, Falcă fiind de părere că și dacă se rupe actuala coaliție „alternativa la guvernare va exista”.

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a afirmat că scenariul alegerilor anticipate este teoretic pe masă, dar că este nevoie de consens politic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.