DNA: Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu este încă în lucru 

best auto leo vaslui

DNA are încă în lucru dosarul in rem privind certificatele de revoluţionar, care îl vizează, printre alții, și pe liderul PSD Marcel Ciolacu, potrivit unui răspuns oficial al DNA.

Dosarul la care faceți referire nu a fost soluționat, urmărirea penală fiind începută doar in rem. Prin urmare, nu există persoane care să aibă calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar. Alte informații nu pot fi comunicate, deoarece le sunt incidente dispozițiile art. 12 alin.1 lit. e și f din Legea 544/2001„, este răspunsul DNA.

Șeful DNA, Crin Bologa, a declarat, recent, într-un interviu pentru Europa FM, că Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreo cauză, dar nu a clarificat în ce stadiu se află sesizarea referitoare la certificatul de revoluționar obținut de liderul PSD. ”S-au dat și clasări. Nu știu exact. Dacă o să faceți o cerere în scris, sau mâine, sau telefonic, pot să verific. Din câte știu, nu s-au închis toate dosarele, dar s-au dat soluții de toate categoriile, dar nu pot să afirm că la DNA există un dosar Ciolacu, că nu există așa ceva”, a precizat Bologa.

Dosarul privește dobândirea în condiții presupus ilegale de către liderul PSD Marcel Ciolacu a calității de ”Luptător cu Rol Determinant în Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”.

În octombrie 2020, DNA i-a comunicat revoluționarului Marian Moroșanu zis ”Ceaușescu” soluția de clasare față de mai mulți revoluționari reclamați de acesta. ”Ceaușescu” susținuse că revoluționarii ar fi dobândit ilegal calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant” în Revoluție și ar fi obținut anumite privilegii financiare care decurg din această calitate.

Deși cea mai mare parte a reclamației lui ”Ceaușescu” a fost clasată, procurorul de caz Mihai Prună a disjuns cercetările față de 12 persoane, printre care și liderul PSD Marcel Ciolacu.

Foto: fragment din ordonanța de clasare comunicată lui ”Ceaușescu”

Procurorul Mihai Prună este adjunctul șefului Secției a 2-a din DNA de combatere a infracțiunilor asimilate corupției. Este fratele fostului ministru al Justiției din Guvernul Cioloș, Raluca Prună.

Pe 8 februarie 2023, șeful DNA, Crin Bologa, a declarat, într-un interviu pentru Europa FM, că Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreo cauză, dar nu a clarificat în ce stadiu se află sesizarea referitoare la certificatul de revoluționar obținut de liderul PSD. ”S-au dat și clasări. Nu știu exact. Dacă o să faceți o cerere în scris, sau mâine, sau telefonic, pot să verific. Din câte știu, nu s-au închis toate dosarele, dar s-au dat soluții de toate categoriile, dar nu pot să afirm că la DNA există un dosar Ciolacu, că nu există așa ceva”, a precizat Bologa.

Pe 6 februarie 2023, șeful DNA Crin Bologa s-a înscris în cursă pentru un nou mandat în fruntea DNA. Are un singur contracandidat, procurorul Marius Voineag, adjunctul șefului Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.