Donald Trump spune lucrurilor pe nume: Emmanuel Macron l-a „pupat în fund” pe președintele chinez

best auto leo vaslui

Donald Trump l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron că l-a „pupat în fund” pe omologul său chinez Xi Jinping după vizita acestuia la Beijing.

Emmanuel Macron a fost criticat după comentariile sale prin care a cerut Uniunii Europene să nu urmeze în mod obligatoriu calea Americii sau Chinei în problema Taiwanului, făcute după vizita sa în Asia. „Macron, care este un prieten, este cu China pupându-i fundul”, a declarat fostul președinte american într-un interviu acordat Fox News, referindu-se la liderul chinez.

Donald Trump a acuzat administrația succesorului său Joe Biden că a slăbit considerabil leadership-ul Statelor Unite pe scena internațională, până la punctul de a pierde sprijinul aliaților săi tradiționali. „Aveți această lume nebună, care explodează peste tot, iar Statele Unite nu au absolut niciun cuvânt de spus în ea”.

Administrația Biden a încercat să minimalizeze controversa, afirmând că Statele Unite au o „relație bilaterală excelentă” cu Franța. În fața scandalului, Palatul Elysée a apărat poziția președintelui francez, spunând că Europa „trebuie să fie capabilă să își facă auzită vocea unică”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.