Dumitru Buzatu, prins în plasa DNA: Sfârșitul baronului local Vaslui dupa ce a fost prins in flagrant luand mita in valoare de 1,25 milioane lei

best auto leo vaslui

Un Joc de Șantaj, Șpagă și Expertize Dubioase Dezvăluie Practici Corupte în Administrația Județeană

Vaslui, România – Dumitru Buzatu, președintele controversat al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, se află acum în centrul unui scandal de proporții, după ce a fost prins în flagrant luând o șpagă în valoare de 1,25 milioane de lei. Acesta este un nou episod într-o poveste mai amplă care implică șantaj, expertize dubioase și acuzații de corupție în administrația județeană.

Evenimentul care a dus la prinderea lui Buzatu a fost inițiat de denunțul unui om de afaceri, implicat în construcția unui “drum strategic” în județul Vaslui. Acesta susține că a fost eliminat din proiect pentru că a refuzat să ofere o mită lui Buzatu. Aparent, Buzatu a măsluit împreună cu un expert o expertiză referitoare la acest drum, care a costat Consiliul Județean suma de 400.000 de lei. Constructorul a solicitat o contraexpertiză, dar s-a confruntat cu cerința ca aceasta să fie realizată de aceeași firmă care a efectuat expertiza inițială. În plus, suma cerută pentru contraexpertiză era de aproape dublu față de ceea ce plătise Consiliul Județean, adică 700.000 de lei. Constructorul a denunțat acest șantaj la DNA, declanșând astfel o investigație care a dus la prinderea lui Buzatu.

Procurorii DNA au dezvăluit că au monitorizat activitățile lui Buzatu timp îndelungat și că suma cu care acesta a fost prins în flagrant provenea de la un alt constructor, diferit de cel eliminat din proiectul “drumului strategic”. Șpaga s-a dat într-un restaurant din Vaslui, iar Buzatu a fost reținut în plină stradă. Acesta obișnuia să evite prinderea, dar de data aceasta a solicitat banii cash, fapt care a condus la interceptarea sa.

În prezent, nu este clar dacă flagrantul a fost organizat de DNA sau dacă constructorul care a dat șpaga a depus și el denunț. Cu toate acestea, legăturile strânse între cele două incidente, cel legat de “drumul strategic” și prinderea din restaurant, indică practici corupte complexe care urmează să fie investigate în detaliu de către procurori.

Acest scandal aruncă o lumină asupra modului în care unele afaceri se desfășoară în administrația județeană și subliniază necesitatea combaterii corupției la nivel local. În timp ce ancheta continuă, Dumitru Buzatu, care a fost președinte sau vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui pentru o perioadă semnificativă, se confruntă cu acuzații grave care ar putea avea consecințe importante pentru cariera sa politică și pentru imaginea administrației publice din județul Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.