Dungaciu: Lista pe care a făcut-o Zelenski cu echipamentul militar de care are urgent nevoie ar putea fi produsă de Occident în 10 ani!

best auto leo vaslui

Profesorul Dan Dungaciu susține că următoarele trei luni vor fi decisive în ceea ce privește războiul din Ucraina, deși asta nu înseamnă neapărat că se va încheia în acest interval, a declarat el într-un interviu pentru Libertatea.

„Următoarele trei luni vor fi decisive. Asta nu înseamnă că se va termina în trei luni. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a făcut o declarație pe 5 decembrie. Pentru prima dată, oficialul american a spus explicit faptul că SUA vor sprijini Ucraina să nu-și piardă teritoriile ocupate de ruși după 24 februarie 2022. Toată lumea a crezut că a făcut o confuzie, că a încurcat anul 2014 cu 2022, dar nu a existat nicio retractare. A fost un mesaj pentru Ucraina și obsesia ei pentru Crimeea și care pleacă de la probabilitatea ca Kremlinul să folosească arma nucleară tactică. Blinken a trasat public linia roșie”, a menționat Dan Dungaciu.

Directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române a mai zis că tabăra celor care doresc ca războiul să se încheie, chiar dacă Ucraina pierde teritorii este majoritară. Inclusiv în România.


„Lista pe care a făcut-o Zelenski cu echipamentul militar de care are urgent nevoie ar putea fi produsă de Occident în 10 ani! În mai 2022, barometrul de securitate al Uniunii Europene a măsurat cele două tabere conturate: 35% dintre europeni se regăseau atunci în tabăra pragmatiștilor, a celor care doresc sfârșitul războiului chiar și cu sacrificarea unor teritorii pierdute de Ucraina pentru ca să nu se producă un rău și mai mare, iar 25% din europeni se aflau în tabăra moraliștilor, care doresc ca Ucraina să lupte până la capăt. Sondajul european avea menționată și o observație. Că tendința e ca tabăra pragmatică să crească pe fondul înrăutățirii situației economico-sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.