După 1989 sute de agenți ai securității au beneficiat de sumele colosale de bani din conturile firmelor ce le făcuse statul pe numele lor

best auto leo vaslui


Pe 22 decembrie 1989 președintele comunist al României, Nicolae Ceaușescu, avea să fugă cu elicopterul iar pe 25 decembrie avea să fie asasinat. Ion Iliescu și grupul de agenți sovietici din spatele lui au fost responsabili pentru acest lucru ca și pentru cei peste 1.000 de morți de la revoluție.

La acel moment securitatea română avea sute de firme făcute pe numele unor agenți trimiși prin toată lumea. În conturile bancare ale acestor firme se aflau sute de milioane de dolari la momentul căderii comunismului.

Regimul politic de atunci a fost nevoit să deschidă firmele pe numele unor persoane fizice deoarece legislația din statele unde ele funcționau nu permitea ca un stat să fie în spatele acestora.

Atunci când Nicolae Ceaușescu a fost asasinat aceste firme au rămas pe numele agenților securității și care au devenit și beneficiarii acestor sume de bani dar și a serviciilor oferite. Sigur că majoritatea nu au știut să folosească acest lucru pentru a dezvolta mai departe afacerile, iar banii s-au pierdut.

Cumva securitatea statului a devenit după 1989 o rețea de crimă organizată și care a folosit avuția românilor pentru a controla politic și prin intermediul noilor structuri avuția națională a poporului român.

sursa: 4media.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.