Explozii la Kiev: Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete și drone împotriva Ucrainei

best auto leo vaslui

Mai multe explozii au fost auzite vineri dimineaţa la Kiev după declanşarea sirenelor de alarmă antiaeriană din cauza unui nou atac masiv cu rachete efectuat de ruși în Ucraina.

Potrivit unor oficiali ucraineni, instalaţii de înaltă tensiune de-a lungul Ucrainei au fost lovite în noul atac masiv cu rachete ruseşti.

 

 

Armata ucraineană încearcă să neutralizeze noul atac, lansat de armata rusă cu zeci de rachete şi drone kamikaze și care intervine la câteva ore după turneul în Europa al preşedintelui Volodimir Zelenski pentru a cere mai multe arme.

„Mai multe explozii au fost auzite în capitala Kiev în dimineaţa zilei de 10 februarie, ca parte a ultimului atac masiv cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei”, au anunțat autorităţile locale.

Jurnaliştii de la Reuters au auzit cel puţin trei explozii în capitala Ucrainei.

După ce au sunat sirenele antiaeriene, locuitorii Kievului au coborât în metrou pentru a se adăposti, cu ochii lipiţi de telefoanele mobile în căutarea mai multor informaţii, transmit agențiile internaționale de presă, potrivit Agerpres.

Administraţia militară din Kiev a anunţat pe contul său de Twitter că „apărarea antiaeriană este în prezent activă în zonă”, dar nu precizează dacă s-au înregistrat victime.

Între timp, forţele aeriene ucrainene au declarat că au distrus cinci rachete de tip Kalibr şi cinci drone kamikaze de tip Shahed, de fabricaţie iraniană.

În cursul acestor atacuri, Moscova a lansat noi rachete de pe bombardiere strategice „Tu-95”, au adăugat forţele aeriene ucrainene.

Dronele kamikaze au fost lansate din Marea Azov, iar rachetele Kalibr de pe o fregată din Marea Neagră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.