Expoziție de armament și tehnică militară la Huși, cu prilejul celor 100 ani de la înființarea trupelor de apărare CBRN (FOTO)

best auto leo vaslui

Cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Trupelor de Apărare CBRN, ostașii Batalionului 202 Apărare CBRN Intervenție la Dezastre „General Gheorghe Teleman” din municipiul Huși au marcat acest eveniment prin organizarea unei serii de activități publice festive. Printre acestea s-au numărat o ceremonie militară desfășurată în parcul Rodina și o expoziție de armament și tehnică militară.

Arma Apărare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară, cunoscută sub acronimul CBRN, a fost creată la data de 15 mai 1923. Istoria acestei arme este strâns legată de utilizarea gazelor toxice în timpul Primului Război Mondial, pe frontul de vest, eveniment care a cauzat pierderi considerabile de vieți omenești. De-a lungul timpului, denumirea acestei arme s-a schimbat, fiind numită și “apărare contra gazelor”, “arma chimică”, “apărare antichimică” sau “apărare NBC”.

Pentru a marca acest moment important în istoria Trupelor de Apărare CBRN, ostașii Batalionului 202 Apărare CBRN Intervenție la Dezastre „General Gheorghe Teleman” au organizat o ceremonie militară în parcul Rodina. Aceasta a inclus momente de recunoaștere și omagiere a celor care și-au dedicat viața apărării împotriva armelor chimice, biologice, radiologice și nucleare. Participanții la ceremonie au adus un tribut aducător de aminte celor care și-au sacrificat viețile în lupta împotriva acestor pericole.

În cadrul evenimentului, a avut loc și o impresionantă expoziție de armament și tehnică militară. Ostașii Batalionului 202 au prezentat publicului echipamente de ultimă generație și tehnologii folosite în lupta împotriva amenințărilor CBRN. Expoziția a oferit o oportunitate unică pentru vizitatori de a înțelege mai bine complexitatea și importanța apărării CBRN în lumea de astăzi.

Această aniversare a reprezentat nu doar un moment de comemorare a istoriei, ci și o ocazie de a evidenția evoluția și progresul realizate în domeniul apărării CBRN. Ostașii Batalionului 202 Apărare CBRN Intervenție la Dezastre „General Gheorghe Teleman” au demonstrat angajamentul lor față de misiunea lor de a proteja și de a asigura securitatea în fața amenințărilor CBRN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.