Facebook ar putea anunța o nouă rundă de concedieri

best auto leo vaslui

Meta (Facebook) se pregătește să anunțe o nouă rundă de disponibilizări, după ce la final de 2022 a comunicat faptul că efectivele vor fi reduse cu 11.000 de oameni, ceea ce înseamnă 13% dintre angajați.

Acum, publicația Financial Times scrie că Meta Platforms a amânat definitivarea bugetelor diverselor divizii, pentru că se pregătește anunțarea unei noi „runde” de concedieri.

Meta a ajuns la o capitalizare de piață de 450 miliarde dolari, departe de recordul de 1.000 de miliarde, în august 2021. Meta a avut însă un minim de 240 miliarde dolari, la început de noiembrie 2022.

Facebook a tot angajat oameni, crescând efectivele cu 27.000 în 2020 și 2021, și cu 15.000 în primele nouă luni din 2022. În premieră, la final de 2022 a anunțat disponibilizări masive, pentru prima oară în istoria sa.

Mark Zuckerberg spunea că 2023 va fi un „an al eficienței”, compania urmând să se concentreze pe reducerea cheltuielilor. Acționarii, și o parte dintre angajați, pun la îndoială decizia lui Mark Zuckerberg de a investi atât de mult în metavers (10 miliarde de dolari anul trecut), o direcție care nu se știe dacă este cea corectă și nici dacă va aduce profit.

Presa internațională a scris în ultimele săptămâni despre faptul că o parte dintre angajații Meta sunt demoralizați și dezamăgiți de ce se întâmplă în companie. O parte dintre proiecte vor fi anulate și vor fi eliminate și job-uri de „middle management”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.