Finlanda și Estonia pot crea un sistem unificat de apărare antirachetă

best auto leo vaslui
Finlanda și Estonia pot crea un sistem unificat de apărare antirachetă


Finlanda și Estonia negociază crearea unui sistem unificat de apărare antirachetă (ABM), care poate închide Golful Finlandei de navele de război rusești, a declarat ministrul eston al apărării, Hanno Pevkur, într-un interviu acordat ediției finlandeze Iltalehti.
El a declarat acest lucru în urma rezultatelor negocierilor cu ministrul finlandez al apărării Antti Kaikkonen. „Trebuie să ne unificăm apărarea de coastă. Raza de acțiune a rachetelor estoniene și finlandeze depășește lățimea Golfului Finlandei. Aceasta înseamnă că ne combinăm apărarea antirachetă și împărtășim toate informațiile unul cu celălalt”, a spus Pevkur.
Potrivit ministrului apărării al Estoniei, după aderarea Finlandei și Suediei la NATO, Marea Baltică va deveni interioară pentru Alianța Nord-Atlantică, iar acest lucru „va schimba situația față de ceea ce este astăzi

Pevkur a explicat că Estonia în toamna anului 2022 – la începutul anului viitor va dezvolta un nou plan de apărare pentru ea însăși, iar acest plan ar trebui să fie integrat cu un plan similar în Finlanda. „Înțelegem că regiunea Mării Baltice este o zonă de apărare comună”, a adăugat el.

Faptul că Marea Baltică va deveni un „bazin” intern al NATO a fost anunțat în iulie de președintele polonez Andrzej Duda, acesta a subliniat această poziție în deschiderea unei ședințe a Consiliului Național de Securitate al republicii. El a fost sprijinit de viceprim-ministrul Guvernului Poloniei, ministrul apărării naționale al Republicii Mariusz Blaszczak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.