Firma Bismobil Kitchen, acuzată de înșelăciune: Administratorul Mihail Saran încearcă să fugă din țară, iar păgubiții vor să facă proces colectiv

best auto leo vaslui

Bismoil Kitchen, firma condusă de moldoveanul Mihai Saran, a devenit subiectul discuțiilor publice, după ce a fost acuzată că a dat tepe de sute de mii de euro clienților săi. Cu toate acestea, șansele ca păgubiții să-și recupereze banii devin din ce în ce mai mici, având în vedere faptul că administratorul firmei încearcă să scape de răspunderea penală și a dispărut din țară.

Mihai Saran a încercat să fugă de răspundere de două ori, dar a fost prins și reținut de autorități. În ultima încercare, acesta a desfăcut brățara electronică de monitorizare și a fugit, fiind prins abia după o săptămână de căutări.

Pe de altă parte, păgubiții nu stau cu mâinile în sân și s-au organizat pe rețelele de socializare, discutând inclusiv despre un proces colectiv împotriva firmei lui Saran. Acesta ar putea fi un proces de durată și cu un număr foarte mare de păgubiți, având în vedere că până acum au fost înregistrate aproximativ 1.600 de persoane pe grupurile de discuții.

Anchetatorii au calculat că valoarea prejudiciului este de aproximativ 4.000.000 de lei, iar până în prezent au fost înregistrate peste 130 de persoane păgubite. Printre acestea se numără și câțiva vasluieni care ar fi achiziționat mobilă direct din magazinele din Iași.

Descinderile polițiștilor de la începutul anului la Vaslui au vizat firme care ar fi avut relații economice cu firmele controlate de Saran și asociata sa, Adriana Brasoveanu. Cu toate acestea, șansele ca păgubiții să-și recupereze banii sunt minime, deoarece din conturile firmei lui Saran s-au evaporat peste 2.000.000 de euro, reprezentând avansurile achitate de către păgubiți, avansuri ce porneau de la 6.000 de euro pentru un mobilier de bucătărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.