Fost premier israelian: „Putin mi-a promis că nu-l va ucide pe Zelenski”

best auto leo vaslui

Fostul premier israelian Naftali Bennett a postat un interviu de mai multe ore pe canalul său de YouTube, în care a povestit, printre altele, interacțiunile sale cu președintele rus Vladimir Putin la începutul invaziei rusești, relatează BBC.

„Am întrebat: «Ce este asta? Plănuiești să îl ucizi pe Zelenski?» El a spus: «Nu îl voi ucide pe Zelenski». Atunci i-am spus: «Trebuie să înțeleg că îmi dai cuvântul tău că nu-l vei ucide pe Zelenski». El a spus: «Nu am de gând să-l omor pe Zelenski»”, a declarat el, potrivit Washington Post.

Bennett a spus că l-a sunat apoi pe Zelenski pentru a-l informa de promisiunea lui Putin.

„«Ascultă, am părăsit întâlnirea, nu te va ucide». El întreabă: «Ești sigur?». Am spus: «100%, nu te va ucide»”.

Bennett a spus că, în timpul medierii sale, Putin și-a încălcat promisiunea de a încerca să obțină dezarmarea Ucrainei, în timp ce Zelenski a promis că nu va adera la NATO.

Bennett a mai povestit, în timp ce încerca să împace Ucraina și Rusia în primele săptămâni ale unui război la scară largă. La câteva zile după invazie, a povestit el, Putin i-a spus că ucrainenii erau „mai duri decât mi s-a spus”. Dar, l-a avertizat el pe premierul Naftali Bennett, „suntem o țară mare și avem răbdare”. Bennett și-a amintit, de asemenea, că în octombrie 2021, în timpul primei lor întâlniri, Putin l-a atacat dur pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „Ce fel de evreu este el? Este un complice al nazismului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.