FOTO, VIDEO Aproape o mie de fermieri au ieșit la protest în mai multe localități din țară. Ce revendicări au?

best auto leo vaslui


Asociația Forța Fermierilor a organizat un protest regional de avertizare cu tehnica agricolă în 15 locuri la care au participat în jur de o mie de persoane din 20 de raioane. Totodată, pe marginea drumului au fost scoase peste 250 de unități de tehnică agricolă și aproximativ 100 de automobile.


La manifestații de azi au participat și un grup de pomicultori din raioanele Briceni și Edineț.

„Protestul a fost unu pașnic, cu revendicări exclusiv economice, marea majoritatea dintre care pot fi implementate imediat fără afectarea bugetului de stat. Nu a fost blocat nici un traseu de circulație rutieră. Fermierii nu au permis forțelor politice măcar să încerce să folosească evenimentul în scopuri meschine”, anunță Forța Fermierilor.

Totodată, agricultorii cer respectul față de ramură, profund afectată concomitent de secetă, embargo politic, scumpiri exorbitante ale resurselor necesare producerii agricole și prețurilor derizorii la materia primă agricolă.

„Solicităm executarea promisiunilor ministrului agriculturii în privința măsurilor de sprijin pentru producătorii agricoli afectați și nu putem tolera refuzul doamnei prim-ministrei de a dialoga cu reprezentanții ramurii strategice ale economiei naționale. La toate întrunirile de azi, fermierii au insistat că dacă semnalul nostru nu va fi auzit, noi ne rezervăm dreptul să continuăm proteste deja cu tehnica agricolă în mișcare, inclusiv cu deplasarea la capitală”, mai precizează cei de la Forța Fermierilor.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.