Frații Tate, arestați de DIICOT: Acuzații de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol

best auto leo vaslui

Andrew Tate și fratele său au fost reținuți împreună cu doi români, într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de persoane, viol și constituirea unui grup infracțional organizat. Britanicul american în vârstă de 36 de ani și fratele său Tristan au fost reținuți joi seara alături de doi suspecți români.

Cei doi frați, care sunt cercetați penal din aprilie, au refuzat să comenteze, dar avocatul lor a confirmat că au fost reținuți. Tate, un fost kickboxer, a fost interzis pe Twitter în 2017 pentru opiniile sale misogine, dar a fost repus în drepturi luna trecută. În urma unei dispute cu Greta Thunberg pe twitter, Andrew Tate a făcut din Jerry`s Pizza cea mai celebră pizzerie online din lume. Cutiile de pizza de la Jerry`s ar fi fost cheia punerii în alertă a procurilor DIICOT, fapt ce ar fi dus la arestarea celor doi frați.

Conform aceleiași surse, Tate a devenit celebru în 2016 pentru că a fost eliminat din emisiunea Big Brother după ce a apărut un videoclip în care părea că atacă o femeie cu o curea. El a susținut că clipul a fost editat. Tate a negat că are opinii misogine și i-a acuzat pe criticii săi că „răstălmăcesc faptele”.

IGPR a anunțat joi seara că patru persoane, printre care și doi cetățeni britanici, au fost reținute de polițiștii și procurorii DIICOT din București într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

DIICOT

La data de 29.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională. În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciului pentru Combaterea Traficului de Persoane, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.