Frigul va aduce un nou val de refugiați din Ucraina către România


Vine frigul iar în locuințele din Ucraina nu mai este de trăit.

Astăzi informațiile dinspre zona de război sunt din ce în ce mai puține pe măsură ce europenii își pierd interesul față de acest subiect. Nu înseamnă însă că războiul s-a oprit sau este mai uman. Miliardele de euro care sunt trimise de către Uniunea Europeană nu fac ucrainienilor o viață mai bună ci doar asigură muniția necesară pentru ca războiul să continuie.

Rusia lansează atacuri aeriene constante pentru a distruge toată infrastructura economică a Ucrainei, nu doar pe cea energetică. Ucrainienii sunt obligați să stea în frig, întuneric și în sărăcie. Ucraina a devenit un teritoriu care cu greu mai poate fi locuit.

Odată cu începutul invaziei din Ucraina, în jur de 15,8 milioane de ucraineni au părăsit țara, în căutarea unui trai mai sigur în afară. Deși mulți, între timp, au ales să se reîntoarcă, un număr semnificativ preferă să aștepte încheierea conflictului. Majoritatea celor plecați sunt femei cu copii și bătrâni. Sunt familii care au fost despărțite și care probabil niciodată nu se vor mai întoarce. Majoritatea refugiaților nu mai au unde să se întoarcă nici dacă și-ar dori acest lucru, dar cine își dorește să se întoarcă într-o zonă de război , corupție și sărăcie?

Vine iarna iar frigul este greu suportat. Specialiștii așteaptă să apară un nou val de refugiați, cei care nu mai fug neapărat din calea războiului ci cei care fug din calea frigului și foamei.

sursa: 4media.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.