General britanic: Ucraina va pierde curând câteva orașe mari: Harkov, Zaporojie și Bahmut

best auto leo vaslui

Forțele Armate ale Ucrainei ar putea pierde în curând câteva orașe mari ca urmare a unei operațiuni speciale rusești, a declarat generalul armatei britanice Rupert Jones, scrie Express.

„În următoarele săptămâni vom vedea multe speculații. Cred că ar trebui să fie clar pentru noi toți că acest lucru nu va fi ceea ce ne așteptăm cu toții”, a spus el.

Potrivit ofițerului, Forțele Armate ale Ucrainei ar putea pierde controlul asupra unor orașe mari precum Harkov și Zaporojie, precum și să se retragă din Artemovsk (Bahmut) după o serie de înfrângeri grave. 

Totodată, a lămurit că nu poate spune exact unde vor avea loc cele mai importante bătălii, întrucât planurile părților rămân secrete.

În plus, Jones a numit următoarea etapă a operațiunii militare speciale „un joc de șah”.

Astăzi, șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky, Igor Zhovkva, a anunțat lipsa de muniție în Forțele Armate ale Ucrainei. El a pus pe seama intensității mari a luptei lipsa acută de muniție. Oficialul administrației a mai amintit că Kievul are nevoie urgentă de muniție, piese de artilerie cu rază lungă de acțiune, tancuri și avioane de luptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.