George Simion: CNA – instituție care trebuie rapid lipsită de posibilitatea de a face partizanat politic

best auto leo vaslui

CNA-ul bagă pumnul în gura jurnaliștilor când vine vorba despre ministrul Bode.

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul de televiziune B1 TV pe motiv că în cadrul emisiunii „Bună, România” prezentată de Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu s-a dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Forul audiovizual a amendat B1 TV cu 10.000 de lei. Vicepreşedintele CNA, Valentin Jucan este cel care a propus amendarea postului pentru atacurile la adresa lui Bode, invocând motivul că discuțiile au fost lipsite de echilibru, iar Mircea Toma a propus o somaţie. În pofida criticilor aduse ministrului Bode, după cum afirmă CNA-ul, cei doi jurnaliști l-au contactat pe acesta pentru a-i cere un punct de vedere.

Valentin Jucan a argumentat că dezbaterile dezechilibrate ale celor doi jurnaliști induc publicului telespectator o opinie negativă despre Lucian Bode. În plus, vicepreședintele CNA a depus eforturi mari pentru a-și convinge colegii că amenda propusă este justificată. Din cei șapte membri ai Consiliului care au votat amenda, doar doi și-au prezentat argumentele privind sancțiunea. O dezbatere transparentă între toți membrii ar fi ajutat și publicul să înțeleagă îngrădirea liberei exprimări și motivele exacte pentru care postul a fost sancționat.

Unde este libertatea de exprimare? Domnul Bode este unul dintre cei protejați ai CNA-ului, din acest motiv presei îi este băgat pumnul în gură.

Prin această mișcare CNA-ul transmite un mesaj și celorlalte televiziuni care mai îndrăznesc să abordeze subiectul lucrării de plagiat a lui Bode.

În cazul Bode, CNA-ul s-a sesizat imediat, iar în alte cazuri trece mai bine de jumătate de an până când se discută o reclamație.

CNA-ul preferă mai bine fake news, decât informarea publicului despre demnitarii statului.

Concluzia este că nu avem voie să vorbim liber despre Bode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.