George Simion s-a dezlănțuit: „Ucraina face exact ca Rusia în Deltă. Agresează și distrug teritoriul altei țări”

best auto leo vaslui

„Am fost să văd cu ochii mei”. Liderul AUR, George Simion, vine cu explicații și cu atacuri în rafală la adresa autorităților, după ce a mers în Delta Dunării, în contextul scandalului generat de lucrările efectuate de ucraineni la Canalul Bâstroe. Reacția vine după ce Klaus Iohannis le-a recomandat politicienilor români care „s-au inflamat fără să verifice” să aștepte „să ne clarificăm”.

„Am găsit o bătaie de joc din partea statelor cu capitalele la București și Kiev. Pescari care nu mai găsesc peste, debitul apei scăzut cu 50-60 de cm. Noi abordăm această tematică, dar dacă nu bat pe cineva pe umăr, că pe Virgil Popescu, nu suntem auziți. În iulie am arătat cum vasele ucrainene trec peste rând în Portul Constanța. I-am cerut o reacție domnului Aurescu, nimic.

În Parlament, când am luat cuvântul pe tema Bâstroe, un domn de la fostul USR, acum din partidul lui Cioloş, mi-a zis că sunt unealtă lui Puțîn.

Președintele Iohannis spune că sunt date incerte, având toate serviciile la îndemână. Așa că am fost eu și am vorbit cu localnicii din Chilia și Periprava. Debit scăzut al apei, peste aproape deloc, asta mi-au spus. Poliția de Frontieră a trimis o informare pe 1 ianuarie că se dragă la adâncime, avem documentele.

Se știa din aprilie 2022, la nivel de președinte și premier. Am fost să văd cu ochii mei, am fost controlat și documentat de Poliția de Frontieră și atât.

Domnul guvernator al Deltei, domnul Marinov, nu era, adjunctă dumnealui a zis că nu are astfel de atribuții. Nu mi s-a spus unde e. Dar din 2014-12015 nu a mai existat un raport al acestei administrații a Deltei cu privire la distrugerile care se fac acolo”, a spus George Simion, în exclusivitate, la România TV.

George Simion: ‘Domnul Iohannis spune că nu are informații’

Preşedintele AUR spune că aceleaşi forţe politice care propovăduiau vaccinarea obligatorie, acum încearcă să îngroape orice informaţie referitoare la scandalul Bâstroe.

„Navigatorii spuneau că nava filmată de mine azi avea nevoie de minimum 5 metri adâncime. Era nava comercială, de grâne. Am folosit un soft pentru a vedea adâncimea. Există atâtea instituții și își dau de la una la altă, inclusiv serviciile. Mai bine să avem un singur serviciu.

Eu am mai văzut filmul asta când erau apostolii vaccinării, care mă făceau pe mine omul lui Puțîn, pentru că nu eram de acord cu obligativitatea. Așa fac și acum, de la tribună Parlamentului, spun că fac eu propagandă lui Puțîn. Unde am zis eu ceva de Puțîn?

Serviciile de informații stau doar să mă urmărească pe mine prin trafic, să cenzureze presă, să vadă cine spune lucruri despre românii din Ucraina, despre bisericile românești de acolo și alte informări d-astea. Domnul Iohannis spune că nu are informații, în acest timp.”, a adăugat George Simion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.