Germania exclude scenariul unui plan de pace care presupune concesii teritoriale făcute Rusiei

best auto leo vaslui

Ministrul de Externe german Annalena Baerbock a lăudat sâmbătă intenţia Chinei de a prezenta o iniţiativă de pace pentru a se pune capăt războiului din Ucraina, dar a respins orice eventuală concesie teritorială făcută Rusiei, relatează DPA, informează Agerpres.

O pace justă presupune că ”cineva care a încălcat integritatea teritorială, mai precis Rusia, îşi retrage trupele din ţara ocupată”, a declarat Baerbock într-un discurs la Conferinţa de securitate de la Munchen.

”Pacea mondială se bazează exact pe faptul că noi toţi recunoaştem integritatea teritorială şi suveranitatea fiecărei ţări”, a adăugat ea.

Poziţia Germaniei este aceea că, fără o retragere completă a tuturor trupelor ruse din Ucraina, nu există nicio şansă de încheiere a conflictului care durează de aproape un an.

Toate cererile de încetare a războiului prin cedarea de teritorii Rusiei sunt inacceptabile, a subliniat şefa diplomaţiei germane.

Anterior, la Munchen, fostul ministru de externe chinez Wang Yi anunţase că Beijingul va prezenta în curând un plan de pace pentru Ucraina, dar nu a oferit alte detalii. Oficialitatea chineză se va deplasa direct la Moscova după Conferinţa de securitate de la Munchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.