Greva generală le-a stricat combinațiile – Ciucă confirmă: „Cel mai prost moment pentru grevă din ultimii 10 ani”

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă le-a reproșat liderilor sindicatelor din educație că au ales cel mai prost moment pentru a declanșa greva generalăPrimul-ministru le-a spus sindicaliștilor că momentul ales de ei pentru a face grevă este cel mai prost din ultimii zece ani pentru că afectează perioada de examene – admiterea la liceu și bacalaureatul.

Ciucă a mai spus că sindicaliștii trebuie să fie ”raționali și așezați si mai ales sa se gândească la familiile din România, să fie corecți față de copiii care trec printr-o perioada de examene”.

De asemenea, premierul le-a mai spus sindicaliștilor că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul pentru că acest lucru ar conduce la instabilitate.

Reamintim că sindicatele au anunțat greva după un referendum în rândul profesorilor și, potrivit analiștilor, ei folosesc perioada de dinaintea examenelor pentru a-și maximiza șansele de reușită.

Sindicatele arată că e nevoie de o creștere generalizată a salariilor, în timp ce oferta guvernului a fost de acordare a unui bonus de 1.000 de lei, de două ori pe an, doar pentru profesorii debutanți, care acum au un salariu net de circa 2.400 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.