Grevă la Penitenciarul Vaslui. Angajații se alătură greviștilor din toată țara

best auto leo vaslui

Protestul se extinde în rândul profesorilor și polițiștilor de penitenciare, după greva recentă a acestora. Motivația protestului are legătură cu măsurile luate de autorități în privința vârstei de pensionare și reformei pensiilor speciale. Sindicatele afirmă că pensiile militare nu ar trebui considerate pensii speciale și exprimă nemulțumirea față de salariile mici și lipsa de personal.

În fața Penitenciarului din Vaslui, aproximativ 20 de angajați s-au adunat în semn de solidaritate față de protestatarii din întreaga țară. Aceștia au optat însă pentru un protest de scurtă durată, între orele 7:00 și 8:00 dimineața, în timp ce în alte penitenciare din țară protestul va continua până la ora 11:00. Purtătorul de cuvânt al instituției a transmis că conducerea Penitenciarului Vaslui este deschisă dialogului cu angajații.

La nivel național, participanții la protest solicită acordarea salariilor prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017, respectarea legii privind pensiile militare fără modificări, actualizarea și indexarea pensiilor militare, plata normei de hrană fără plafonare, la valoarea actualizată, precum și plata normei de echipare fără plafonare, la valoarea actualizată. De asemenea, revendicările includ plata salariilor de grad fără plafonare, la valoarea actualizată, și ocuparea posturilor vacante.

Aceste mișcări de protest demonstrează nemulțumirea angajaților din sistemul penitenciar față de politica salarială și sistemul de pensii. Sindicatele și protestatarii doresc ca guvernul să ia în considerare revendicările lor și să găsească soluții adecvate pentru a îmbunătăți situația angajaților din penitenciare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.