Guvernul lui La Fontaine

best auto leo vaslui

Ziarul “National” citează “ordonanța trădării naționale” prin care americanii ne-ar fi obligat să tundem agricultura de toate perlele.Adunătura de …spe mii de specialiști a lui Constantinescu a pus lacătul pe gura românilor în 1997 prin acordul de împrumut al guvernului Ciorbea cu B.I.R.D. semnat la Washington la data de 1 iulie 1997 transpus în  Ordonanță nr. 13 din 7 august 1997. “Onorabilul” guvern s-a angajat pentru împrumutul de 350 mil. de dolari să pună pe butuci toată agricultura din Românica, conform programului din acord. Ziarul “National” citează “ordonanța trădării naționale” prin care americanii ne-ar fi obligat să tundem agricultura de toate perlele. Spunem că fiecare are interese, dar oare americanii sunt de vină? Mai fraților, prostia și lichelismul de pe meleagurile Dâmbovitei, e cel mai mare pericol al acestui popor! Prostia, pupincurismul și atitudinea de sclavi, au adus dezastrul instituțional și agricol, a deschis drumul porcului cu rât de import și a vândut toate depozitele de cereale. Mai exact, “porcăreală” instituțională, perpetuată și azi, a decis că poporul trebuie să aibă rezerve de cereale numai pentru 3 săptămâni. Deci în situații de criză, după aceasta perioada, o să facem foamea. Când veți auzi că rezervele au fost umplute, să știți ca aveți de mâncare exact 21 de zile. Asta-i cel mai grav lucru! Că ați pus poporul capră, să vă dați bine cu “moda” mai treacă, că mai punem o haina de frig, unii au mai trăit-o, că vine întunericul la orizont, mai aprindem o lumânare, da cu “ghiortăitul” din burtă ce faceți, mă? Am ajuns să importam 80% din hrană în timp ce agricultorii români aruncă producția pe câmp! Cea mai mare insecuritate este foamea bă, guvernatores”!
  Or zice unii că importăm! Da mă? Dar în caz de război, nu-ți mai da nimeni nici o boabă! În caz de criză financiara când nu mai știi cât valorează o moneda mâine, cine te mai miluiește? Dar, dacă se blochează comerțul pe mare, din nu stiu ce motive “strategice” ce dați de mâncare la popor? Ordonanțe și hotărâri de guvern? S-ar putea să vă mănânce cu tot cu izolete! Lipsa depozitelor de cereale și a fermelor de animale este cea mai mare mizerie ce s-a “copt” acestui popor!     Strainezul din Romanica cu ferma X își ia frumos producția și o plimbă în țară de origine! Și tu și eu o să ne-alegem cu băleguta! 
  Mai pe scurt, ne-am trezit că o fată mare aflată în fundul gol în Ferentari și noaptea pe la 02.00. Mai descoperiți nu se putea!
  Noi nu știm ce trageți pe nas, dar situația asta pute rău! Cu excepția unui  partid, două, naționaliste, care au programe de securitate alimentară ceilalți au băgat capul în nisip. Cică suntem în NATO! Nici n-ai cu cine te certa!
  Poporul trebuie să-și ia propriile măsuri antifoame, să nu ajungă precum în fabula  “Greierul și furnica” a lui La Fontaine.
       “Petrecuse cu chitara
                        Toată vara.
                        Însă iată că-ntr-o zi
                        Când viforniţa porni,
                        Greierele se trezi
                        Fără muscă, fără râmă,
                        Fără umbră de fărâmă.
                        Ce să facă? Hai să ceară
                        La Furnică, pân’ la vară,
                        Niscai boabe de secară.
                        – „Pe cuvânt de lighioană,
                        Voi plăti cinstit cucoană,
                        Cu dobânzi, cu tot ce vrei!”
                        Dar Furnica, harnică,
                        Are un ponos al ei:
                        Nu-i din fire darnică
                        Şi-i răspunde cam răstit:
                        – Astă-vară ce-ai păţit?
                        – Dacă nu e cu bănat.
                        Zi şi noapte am cântat
                        Pentru mine, pentru toţi…
                        – „Joacă astăzi dacă poţi”!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.