Guvernul României este chemat în instanță – Salariul minim stabilit, insuficient pentru un trai decent

best auto leo vaslui

La Curtea de Apel Cluj va fi depusă o cerere de chemare în judecată împotriva Guvernului, solicitând anularea ultimei Hotărâri de Guvern prin care salariul minim a fost stabilit la doar 1.863 de lei.

Organizația Declic le cere judecătorilor să oblige Executivul să respecte legea şi să coreleze salariul minim cu valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent. Reprezentaţii Declic, alături de avocaţii Comunităţii, vor depune acţiunea prin care atacă în instanţă HG 1447/08.12.2022, prin care a fost stabilită valoarea salariului minim la doar 1.863 de lei pe lună

Iată ce a declarat Anduţa Karetsou: “Am ajuns la această decizie, de a chema în instanţă Guvernul ca să respecte legea, pentru că peste 1,5 milioane de români trăiesc la limita subzistenţei, cu doar 1.863 de lei pe lună. Nu putem să îi lăsăm pe aceşti oameni de izbelişte, când salariul minim lunar ar trebui să fie aproape dublu, de 3.273 de lei net”

Potrivit organizaţiei, coşul minim de consum pentru un trai decent implică un set de cheltuieli periodice necesare îndeplinirii unor nevoi de bază. Pe lângă alimentaţie şi transport, coşul acoperă şi îmbrăcămintea, igiena personală, educaţia, sănătatea, transportul şi cheltuieli neprevăzute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.