Hăncescu (FSLI): Mesajul premierului va crește numărul greviștilor. Oamenii nu au încredere în promisiuni

best auto leo vaslui

Prşeedintele FSLI, Simion Hăncescu a declarat luni despre mesajul premierului Nicolae Ciucă ca profesorii să revină la catedră că în opinia lui, acest mesaj nu va face decât să crească numărul greviştilor. El a arătat că o rezolvare a conflictului ar fi ca Guvernul să vină cu un act normativ, să acorde o mărire salarială în avans faţă de legea salarizării.

”Nu avem nimic în plus faţă de ce s-a întâmplat ieri la guvern. Datele sunt aceleaşi. (..) Asta este situaţia. Din păcate am înţeles că premierul a dat un mesaj în seara asta, către profesori să meargă la clasă. În opinia mea, acest mesaj nu va face decât să crească numărul greviştilor”, a spus Simion Hăncescu în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

El a arătat că ”oamenii nu au încredere în promisiuni”. 

”Semnalul a fost când au scos din legea salarizării un articol care făcea referire la salarizare, atunci oamenilor li s-a aprins beculeţul şi au spus: stai aşa că e o ţeapă”, a spus Hăncescu. 

Reprezentantul FSLI a menţionat, despre rezolvarea conflictului, că au cerut şi ieri Guvernului să vină cu un act normativ, să acorde o mărire salarială în avans faţă de legea salarizării cu care îi ameninţă că vor fi prioritari.

”Să pună în aplicare ce a spus şi preşedintele României, inflaţia a fost mare, salariile mici, să acopere prăbuşirea dramatică a puterii de cumpărare a celor din învăţământ”, a precizat Simion Hăncescu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.