În coaliția sistemului se vorbește de tăierea salariilor bugetarilor pe modelul Băsescu

best auto leo vaslui

Luni, liderii partidelor sistemului s-au întâlnit pentru a discuta măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare. Liderii PSD, PNL și UDMR au luat în calcul inclusiv tăierea salariilor bugetarilor pe modelul Băsescu, pentru a acoperi gaura de la buget.

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit luni, 24 aprilie, pentru a discuta despre măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, pe fondul scăderii încasărilor la bugetul de stat. Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la discuție și a cerut să nu fie tăieri salariale de niciun fel. Potrivit surselor, acesta a propus ca până la următoarea lege a salarizării să nu fie aplicate majorări salariale.

În urma discuțiilor, liderii coaliției au căzut de comun acord în ceea ce privește stoparea angajărilor la stat. Ei au aprobat și măsura de reducere cu 10% a cheltuielilor destinate bunurilor și serviciilor.

Un alt subiect dezbătut în cadrul întâlnirii de luni a fost cu privire la cumulului pensiei cu salariu. Coaliția de guvernare a decis că o astfel de măsură nu poate fi implementată prin ordonanță, deoarece ar putea pica controlul de constituționalitate. Această măsură va trebui adoptată prin lege.

În ce condiții nu se va mai putea cumula pensia cu salariul

Premierul Nicolae Ciucă și șeful Camerei Deputaților Marcel Ciolacu au vorbit pe tema ordonanței privind reducerea cheltuielilor bugetare. Aceștia, alături de coaliția de guvernare, au decis ca interdicția cumulului pensiei cu salariul să fie făcută doar în cazul persoanelor cu pensii speciale.

„Cumulul pensiei cu salariul va fi interzis doar pe componenta de pensie specială”, au spus sursele citate de news.ro, referindu-se la o nouă variantă care va intra în dezbaterea coaliţiei de guvernare.

Alte măsuri discutate în timpul întâlnirii de luni sunt legate de suspendarea angajărilor și reducerea cheltuielilor la nivelul instituțiilor. Aceste măsuri vor fi menținute, potrivit surselor.

Potrivit Ordonanței aflate în lucru, printre măsuri se numără și suspendarea ocupării posturilor vacante în instituțiile statului, interzicerea cumulului pensie-salariu, dar și stoparea oricăror achiziții de mașini și mobilier. În document se prezintă și măsuri privind sporul de 50% pentru doctorat. Acesta va fi acordat doar persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul în care au obținut doctoratul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.