În plină criză imobiliară coaliția a crescut TVA-ul la locuințe

best auto leo vaslui

În plină criză imobiliară, criză ce a blocat deja sectorul construcțiilor, coaliția PSD și PNL a impus taxe mai mari pentru achiziția de locuințe.

Începând cu 1 ianuarie 2023 au intrat în valabilitate noi prevederi fiscale, în general fiind vorba despre creșterea de taxe și impozite.

De aproximativ 12 luni piața imobiliară este blocată, nu se vinde și nu se cumpără nimic.


Se întâmplă acest lucru datorită temerilor românilor față de mersul economiei, frica de inflație dar și pentru că băncile comerciale preferă să împrumute statul român și nu pe antreprenorii români sau pe români.

Începând cu 1 ianuarie 2023 a crescut TVA-ul la locuințe de la 5% până la 19%.

Se întâmplă acest lucru pentru toate locuințele noi care sunt mai scumpe de 600.000 de lei.

În aceste condiții coaliția consideră că pentru români să locuiești într-un apartament de două sau de trei camere în București, Brașov, Clujul sau Timișoara reprezintă un lux care trebuie suportat.

În condițiile inflației de astăzi suma de 600.000 de lei este una derizorie, neimportantă. Prețurile au explodat la materialele de construcții, în unele cazuri chiar s-au dublat.

Coaliția condusă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă distruge cel mai important sector privat din România și împiedică pe români să cumpere locuințe la prețuri corecte.

Practic statul român bagă mâna în buzunarele românilor și ia de la sine putere mai mult cu 14% din prețul unei locuințe.

Nu este de ajuns că plătim rate timp de 30 de ani deoarece românii nu pot strânge bani, acum suntem și taxați cu zeci de mii de euro dacă ne dorim o viață decentă, un amărât de apartament de două camere la marginarea unui oraș important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.