Începe a doua rundă a Schemei de Granturi pentru Reducerea Abandonului Școlar

best auto leo vaslui

În contextul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), au început înscrierile pentru cea de-a doua rundă a Schemei de Granturi. Unitățile de învățământ preuniversitar de stat au oportunitatea de a accesa fonduri de până la 300.000 de euro fiecare, indiferent de numărul de elevi, în funcție de indicatori de vulnerabilitate. Proiectele pot fi depuse exclusiv online, prin intermediul platformei electronice disponibile la adresa uefiscdi-direct.ro, până pe data de 7 iunie, ora 17:00.

Potrivit datelor furnizate anul trecut de Ministerul Educației, în județul Vaslui există 98 de școli cu un risc ridicat sau mediu de abandon școlar. Cu toate acestea, doar 49 dintre aceste unități de învățământ au participat la prima rundă a Schemei de Granturi din cadrul PNRAS, desfășurată în 2022. Printre școlile declarate “eligibile” pentru acest program se numără și cele din comunele Gârceni, Bogdănești, Banca, Puiești, Ivănești, Iana și Solești.

Apelul de proiecte pentru runda a doua a Schemei de Granturi din cadrul PNRAS se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat care înregistrează o rată ridicată de abandon școlar și performanțe scăzute la nivel gimnazial. Pentru această etapă, alocarea financiară este de 265 de milioane de euro, fără TVA. Scopul principal al acestui apel este acordarea de granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar în ciclul gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a și facilitarea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța acestui program în eforturile de prevenire și reducere a abandonului școlar, evidențiind că toți copiii au dreptul să primească o educație de calitate și să aibă o perspectivă de viitor mai bună. Ea a încurajat reprezentanții școlilor să depună proiecte în această rundă, având la dispoziție o alocare de 265 de milioane de euro.

În cadrul acestui program, școlile care primesc finanțare pot investi în diverse proiecte menite să reducă abandonul școlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.