ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS: Misterul deceselui a trei pacienti de la spitalul de pshihiatrie Murgeni

best auto leo vaslui

Mai bine de 24 de ore au trecut de la tragedia de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți și-au pierdut viața, însă autoritățile se confruntă încă cu multe semne de întrebare. Cauza decesului rămâne neclară, iar variantele investighează atât masa de prânz primită de la mănăstirea Florești, cât și apa provenită din puțul care alimentează spitalul.

Prima ipoteză, și cea mai credibilă până în prezent, se leagă de masa de la prânz oferită ca pomană de către mănăstirea Florești. Preparatele, pregătite de slujitorii Domnului, constau în borș de pește pangasius, pește pangasius prăjit cu orez și legume, iar la desert colivă. Cu toate acestea, surprinzător, la mănăstire nu a fost înregistrat niciun caz de toxiinfecție alimentară.

A doua ipoteză investigată de autorități vizează puțul de apă care alimentează spitalul, unde există suspiciuni că pacienții ar fi consumat apă contaminată. Cu toate acestea, analizele efectuate cu 30 de zile în urmă nu au identificat neconformități.

În căutarea răspunsurilor, inspectorii DSVSA au prelevat probe din diferite surse, inclusiv bucătăria spitalului, mănăstirea Florești și depozitul de unde a fost achiziționat peștele pangasius. Cu toate acestea, cauza exactă a decesului rămâne o enigmă.

Cei trei pacienți decedați, Mihăiță, tanti Jeni și Cristina, erau sufletele unității, iar Spitalul de Psihiatrie Murgeni este în șoc. Autoritățile încearcă acum să contacteze familiile acestora pentru a organiza înmormântarea.

Cu privire la incident, Inspectorii DSVSA Vaslui au efectuat controale la depozitul de pe Șoseaua Tecuciului din Bârlad, de unde mănăstirea Florești a cumpărat peștele pangasius. Probele prelevate sunt în curs de analiză la cel mai performant laborator din țară.

În plus, cinci cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie au fost și ele afectate de toxiinfecția alimentară. Pacienții redirecționați către alte spitale se află în stare stabilă, iar autoritățile investighează extinderea acestui incident tragic.

Comunicatul emis de ANSVSA arată că lăcașul de cult nu avea înregistrare sanitară veterinară pentru activități de alimentație publică, iar depozitul de unde s-a cumpărat peștele a fost amendat cu 40.000 de lei. Verificările la cantina spitalului au indicat că unitatea este înregistrată sanitar veterinar, dar a primit o amendă de 12.000 de lei pentru încălcarea normelor privind trasabilitatea produselor alimentare.

Administratorul depozitului respinge orice responsabilitate, afirmând că marfa a fost vândută legal și în condiții optime, iar el nu a consumat niciodată pește pangasius din considerente de siguranță.

Starețul Iezechiel de la Mănăstirea Florești, duhovnic pentru mulți pacienți, a fost implicat în acordarea de asistență și ajutor material acestora. Legăturile strânse dintre mănăstire și spital au fost investigate, iar autoritățile au sigilat produsele alimentare din mănăstire pentru a efectua analize amănunțite.

În acest context, întrebările rămân fără răspuns, iar comunitatea locală și familia celor decedați așteaptă cu inima grea rezolvarea acestui mister tragic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.