Iohannis, despre pachetul de sprijin pentru Republica Moldova: Noi suntem hotărâţi şi dispuşi să ne implicăm, cu experţi, cu tehnică şi, dacă va fi nevoie, şi cu o finanţare suplimentară

best auto leo vaslui
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, referitor la oferirea pachetului de sprijin pentru Republica Moldova decis de către Consiliul European, că ţara noastră este dispusă să se implice, cu experţi, cu tehnică şi, în cazul în care va fi necesar, cu o finanţare suplimentară.

„La nivelul Consiliului s-a decis organizarea unui pachet de sprijin pentru Republica Moldova. Acest pachet va fi multisectorial, este în lucru. N-aş vrea acum să vă dau o dată când şi anume va fi pregătit, asta va fi o comunicare a Comisiei, însă un lucru pot să vă spun cu certitudine – noi suntem hotărâţi şi dispuşi să ne implicăm, cu experţi, cu tehnică şi, dacă va fi nevoie, şi cu o finanţare suplimentară. Este interesul nostru, cunoscut sper, să avem un sprijin consistent pentru Republica Moldova”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat cu ce vor contribui România şi Germania la misiunea politicii de securitate şi apărare comună a UE pentru Republica Moldova şi când va fi misiunea operaţionalizată.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire trilaterală, luni la Palatul Cotroceni, cu preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu şi cancelarul Germaniei Olaf Scholz.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.