Iohannis îi transmite lui Ciolacu să păstreze UDMR la guvernare

best auto leo vaslui

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în mesajul prezentat de către consilierul prezidenţial Cătălina Galer vineri la Congresul UDMR, că Uniunea este o formaţiune matură, lucru dovedit de faptul că deţine portofolii ministeriale, iar membrii partidului ştiu să îşi asume răspunderea de a fi de partea guvernării, chiar dacă România traversează perioade dificile.

„Astăzi este o zi importantă nu numai pentru Uniunea Democrată Maghiară din România, ci pentru întreaga comunitate maghiară din ţara noastră. În cadrul acestui Congres, veţi alege liderii care vor ghida şi conduce formaţiunea dumneavoastră politică în următorii patru ani. Traversăm cu toţii vremuri complicate, care necesită multă seriozitate în special de la oamenii politici. Este, poate mai mult ca oricând, nevoie de politicieni integri, cu viziune, capabili să facă faţă încercărilor timpurilor actuale. Provocările la care trebuie să răspundem devin din ce în ce mai complexe, iar clasa politică trebuie să găsească soluţiile potrivite, astfel încât cetăţenii să resimtă cât mai puţin consecinţele crizelor cu care ne confruntăm”, a transmis Klaus Iohannis, în mesajul prezentat vineri la Congresul UDMR de către consilierul prezidenţial – Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, Cătălina Galer.

Şeful statului a adăugat că „UDMR a demonstrat că este un partid responsabil, care a influenţat de-a lungul timpului nu doar comunitatea minorităţii pe care o reprezintă, ci chiar direcţia politică a ţării, fiind în mod constant prezent în Parlamentul României şi, în numeroase ocazii, parte a coaliţiilor de guvernare”.

„Faptul că în prezent UDMR deţine portofolii ministeriale dovedeşte că este o formaţiune matură, ai cărei membri îşi asumă răspunderea de a fi parte a guvernării chiar şi în perioade dificile. Comunitatea maghiară din România are, cu siguranţă, mari aşteptări de la partidul dumneavoastră şi îşi doreşte ca reprezentanţii săi din instituţiile centrale şi locale să le protejeze interesele şi să asigure o bună implicare şi participare a membrilor acesteia în procesele decizionale”, a completat preşedintele Iohannis, în mesajul său.

Acesta a mai precizat că România se află acum într-un amplu proces de modernizare, din care UDMR trebuie să continue să fie parte activă.

„Avem în prezent la dispoziţie instrumente de finanţare care oferă României o oportunitate imensă de dezvoltare şi de a acorda tuturor românilor şansa la o viaţă mai bună, indiferent în ce zonă a ţării trăiesc. În acest sens, implicarea dumneavoastră pentru atingerea acestor obiective este esenţială, inclusiv din perspectiva promovării unei corecte reprezentări. Vedem că în această perioadă pericolele populismului şi extremismului împânzesc Europa. Apărarea democraţiei şi a valorilor euroatlantice este o datorie care revine, fără echivoc, fiecărei forţe politice. UDMR trebuie să conştientizeze rolul major pe care îl are în susţinerea şi menţinerea ţării noastre pe drumul său pro-european. Asigurarea stabilităţii şi a prosperităţii depinde de modul în care vom şti să ne opunem tendinţelor revizioniste, extremiste şi să descurajăm toate acţiunile menite să întreţină conflicte artificiale. Vă încurajez să fiţi în continuare reprezentanţii responsabili de care minoritatea maghiară din România are nevoie şi pe care se poate baza pentru a-i fi ascultate opiniile şi nevoile şi să continuaţi să colaboraţi cu celelalte partide pentru a oferi tuturor cetăţenilor un viitor mai bun. Urez Uniunii Democrate Maghiare din România mult succes şi un Congres care va consolida o Românie puternică într-o Europă unită!”, a conchis şeful statului, în mesajul său.

Lucrările Congresului UDMR au început vineri, la Timişoara şi se vor desfălura şi sâmbătă, când va fi ales preşedintele Uniunii, funcţie pentru care actualul preşedinte Kelemen Hunor şi-a anunţat candidatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.